De pandemie waarmee we al een hele tijd leven heeft in Sint-Truiden en omstreken een zware tol geëist. Mensen stierven de voorbije maanden in moeilijke omstandigheden, velen van hen aan de gevolgen van Covid-19. In deze situatie was waardig afscheid nemen voor veel families moeilijk, zo niet onmogelijk. Dit liet op ons allen een diepe indruk na.

Als stadsbestuur voelen we ons verbonden met de nabestaanden en bij uitbreiding met de hele gemeenschap van onze stad en van de regio Haspengouw. We willen hen zo veel mogelijk ondersteunen in hun rouw- en verwerkingsproces.
Daarom organiseren we op zondag 13 september, een half jaar na het begin van de pandemie, een ingetogen herdenkingsmoment in de rozentuin van het Speelhof. In deze rozentuin hebben we honderden vergeet-me-nietjes gezaaid die in het voorjaar van 2021 zullen bloeien. Het wordt een permanente stilteplek, een blijvende herinnering aan de dierbaren die ons zijn ontvallen.
Omwille van de coronacrisis zal de herdenking, waarop we u vriendelijk willen uitnodigen, in beperkte kring plaatsvinden. Een rechtstreekse uitzending op TV Limburg zal alle anderen de kans geven om dit gebeuren vanop afstand te volgen.
Volg de herdenking via TV Limburg of via www.sint-truiden.be op zondag 13 september 2020 vanaf 11u.