De ‘Spookvlieger’ is een blond bier, rijk aan fruitige aroma’s met een mooie balans tussen zoet en bitter en het verwijst naar de rijke vliegveldgeschiedenis van de Trudostad.

De mysterieuze legende van de Spookvlieger van Brustem is een hoofdstuk rijker. Sinds kort staat bij Vic van de Oude Bacchus op de Truiens Grote Markt een nieuw Truiens bier op de kaart te blinken: de Spookvlieger van Truienaar Guido Smets. Guido is sinds 2014 werkzaam op Droneport, maar was voordien ook enkele jaren gestationeerd op het vliegveld van Brustem als militair piloot. Hij wilde een steentje bijdragen om deze rijke vliegveldgeschiedenis in stand te houden.

“Het is een blond bier, rijk aan fruitige aroma’s met een mooie balans tussen zoet en bitter”, vertelt Smets. “In de neus bloemige geuren die fris blijven dankzij de citrustoetsen, waardoor het zijn Haspengouwse roots alle eer aan doet. Door de subtiele dry-hopping komen de aroma’s nog sterker tot uiting. Het etiket refereert naar een rijke lokale geschiedenis en toont de voormalige drie torens van Sint-Truiden, de Grote Markt met het stadhuis en daarboven een vliegtuig in zoeklichten.”

Vanaf 16 oktober is het bier ook te koop in de Spat aan de Eynestraat in Zepperen en de Carrefour Market in Brustem.