De coronamaatregelen, niemand blijft ervan gespaard en dus ook het verenigingsleven niet. Maar alle maatregelen hielden het Truiense Popkoor Vocal4’s niet tegen om er toch weer met z’n allen in te vliegen. 

Na een viertal maanden online te hebben gerepeteerd, mochten nu eindelijk de computers aan de kant en konden de zangers en zangeressen van het koor elkaar weer in levenden lijve ontmoeten. Gewapend met mondmaskers, faceshields, ontsmettingsmiddelen en ontsmettingsdoekjes ging afgelopen week de eerste repetitie weer van start.
“We hebben er alles aan gedaan om de repetitie veilig te laten verlopen. Met mondmasker zingen is niet evident en in het begin voelt het raar aan maar het went al snel. Bovendien doet het ontzettend veel deugd om al onze leden weer terug te zien en we zagen vandaag dan ook alleen maar lachende gezichten”, aldus Veronique, voorzitter van het koor.
Dirigent Dirk-Jan Kerris wist ook te vertellen dat ze omwille van de maatregelen naar de kerk van Nieuwerkerken zijn uitgeweken omdat het vaste repetitielokaal voor 40 zangers niet aan de voorschriften voldeed. “Het voordeel van de kerk is dat je een mooie klank krijgt, ook al zing je van op een grotere afstand van elkaar. De nieuwe nummers die we online instudeerden kwamen hier helemaal tot hun recht”, zegt een tevreden dirigent. 

(Met dank aan Francis Masure)