“Ibra is altijd een betrouwbare pion geweest. Alleen kent hij nu een moeilijk seizoen.” Met andere woorden, hij is niet in vorm. Waarom pakt hij hem dan mee naar Gent? Deze flater is zeker niet goed voor zijn zelfvertrouwen. We zijn curieus naar met welke 20 hij zondag gaat uitpakken.

En dan is er nog het geval Suzuki. Heeft hij gespuwd of niet? Spuwen zorgt ongetwijfeld voor een zware sanctie. Gewone burgers kregen er al gevangenisstraf voor in coronatijden. Het is aan de bondsinstanties om hierover te oordelen en de beelden per seconde te analyseren. En dan in eer en geweten een uitspraak te doen. Maar Maes zegt wel geen woord ter verdediging van de Japanner.

210130-standJorge Teixeira is met zijn 34 jaar de ouderdomsdeken van STVV. Onder Peter Maes heeft hij zijn zelfvertrouwen helemaal herwonnen. Dit weekend tekent de Portugees een nieuw contract en dat hoopt hij zondag te bekronen met de volle buit tegen Cercle.

Want dan staat er weer een zespuntenmatch op de kalender. Zondag 31 januari sluiten de Kanaries om 20.45 uur de eerste maand van het jaar af tegen de Bruggelingen. Bij winst worden Beveren op 9 en Brugge op 8 punten teruggeslagen en komt de redding weer een beetje dichterbij. En naar Moeskroen moeten ze niet kijken: die redden zich toch, ondanks financiële, reglementaire en statutaire problemen, zoals elk jaar!