Op vrijdag 20 September vindt in de Gazometer site in Sint-Truiden “Sintruin Rockt” plaats.

“Sintruin Rockt” is een fuif waarin rock in zijn breedste genre (Poprock, Indy rock, classic rock, soul rock,…) centraal staat. Er komen heel wat bekende Truiense artiesten zoals Lawping trail, Generation Gap, Yoeri Mellaerts met zijn band Bynk, Bacon fat en DJ MURPHY.

De organisator, Mathijs Joachim (uitbater “De Oude Post”), wist ons te vertellen dat de opbrengsten van deze fuif integraal naar Zary, Levensloop en Fighters Against Cancer gaan. Allemaal goede doelen die vechten tegen kanker.

“Toen er bij Zary, een kleuter van 2,5 jaar, de vreselijke ziekte “leukemie” werd vastgesteld, begon het hele proces. Ze moesten van het ene ziekenhuisbezoek naar het andere.

Op een keer ben ik mee geweest naar één van de bezoeken aan het ziekenhuis. Dit heeft een grote impact gehad op mijn leven. De behandelingen die ze uitvoeren in het ziekenhuis zijn niet alleen kostelijk maar hebben ook een grote impact op het gezinsleven. Op die moment besefte ik dat ik iets moest doen, ik moest een klein verschil uitmaken voor het gezin van Zary.

Later thuis ben ik beginnen denken en denken. En daar was het dan opeens, met heel veel steun van verschillende mensen werd “Sintruin Rockt” een feit. Omdat er heel wat mensen zijn die vechten tegen kanker, wil ik niet enkel Zary en haar gezin helpen.

Ik wil meer mensen helpen, daarom steun ik ook de andere twee grote doelen in Sint-Truiden, die vechten tegen kanker, namelijk Levensloop en Fighters Against Cancer. Daarom roep ik jullie allemaal op om te komen mee feesten voor het goede doel. Om de mensen die vechten tegen deze vreselijke ziekte te steunen, hen een hart onder de riem te steken, ze laten voelen dat ze niet alleen staan.”

Het team van Mediahaspengouw was enorm onder de indruk van het verhaal van Joachim, alsook van zijn drijfkracht achter zijn evenement. Daarom steunen wij dit voor de volle 100% en kunnen wij zo’n initiatieven alleen maar toejuichen.Sintruin Rockt
20 September 2019
20u00 (deuren 19u30)
Gazometer site Sint-Truiden
VVK: €7 KASSA: €10

Tickets te koop bij De Oude Post, Frituur Veemarkt en deelnemende artiesten
Parking aan het station