ARS heeft een speciale gast over de vloer gekregen, een Heilige Ibis, een oud-Egyptische heilige vogel die hier nooit voorkomt, tenzij eens een verdwaald exemplaar.

De eerste oproep voor deze speciale gast kwam eergisteren al binnen.. Bewoners uit Haacht hadden enkele dagen een Heilige Ibis in hun tuin zitten die gezellig bij de kippen kwam mee-eten. Aangezien hij duidelijk een kwetsuur aan de poot had belde de mensen ARS op. Vrijwilliger Steven ging een kijkje nemen maar bij het zien van een vangnet koos de ibis voor het hazepad. Aangezien hij er al enkele dagen zat en dus vermoedelijk honger had gaf Steven de bewoners de tip om hem met eten in hun tuinhuis te lokken. Zo gezegd zo gedaan!

Gisteren kreeg ARS al meteen een telefoontje dat de ibis veilig in het tuinhuis zat! De ibis werd opgehaald en richting Sint-Truiden gebracht. Daar kreeg de ibis al meteen media aandacht van de regionale televisie uit Brabant die deze speciale gast ook graag wouden zien. De Heilige Ibis werd erna overgebracht naar het Natuurhulpcentrum voor verdere verzorging. Tam of wild exemplaar? Het zal moeilijk te achterhalen zijn. De vogel heeft geen ring en komt hier normaal niet voor. Deze soort komt voor in Afrika. Alhoewel een sporadische ‘dwaalgast’ wel eens kan opduiken. Het is alleszins goed dat hij gevangen is en nu de nodige zorgen krijgt!