Op Park Gulden Bodem aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden gaat een nieuwe ontwikkelingsfase van start. Nadat eerder al stadswoningen en parkappartementen werden gerealiseerd, start Splendid woningbouw binnenkort met de bouw van zonnewoningen. Het is een nieuwe ontwikkelingsfase in de realisatie van een groene, ruime woonomgeving op een unieke locatie, met één voet in de stad en met één voet tussen de fruitbomen. Het ambitieuze project zal uiteindelijk 192 moderne en energie-efficiënte wooneenheden omvatten.

 

Zonnewoningen

Binnenkort start de bouw van zonnewoningen in Sint-Truiden. Het zijn geschakelde woningen met carport en tuin in een doodlopend straatje binnen het groene Park Gulden Bodem.

“Onze zonnewoningen zijn enorm populair. Ze worden optimaal ingepland in de verkaveling. Door met de zon rekening te houden, verbetert het wooncomfort sterk. Ze voorzien de woning van natuurlijke warmte. Alle zonnewoningen zijn dan ook zuidwest georiënteerd hierdoor heb je niet alleen de namiddagzon, het is ook s’ avonds genieten van een prachtige zonnegloed aan de horizon”, vertelt sales-en marketing directeur Patrick Horemans.

Een thuis voor iedereen

“Van bij het ontwerpen van project Park Gulden Bodem spelen ruimte voor groen en kwalitatief wonen een belangrijke rol. We hebben er dan ook voor gekozen om een mix van woningen te creëren zoals park -, stads-, en zonnewoningen. De architectuur met aardse tinten in combinatie met het vele groen zorgen voor een warm geheel. We wilden hier in Sint-Truiden een woonomgeving realiseren die de stadskern verlengt want je zit hier op wandelafstand van het centrum. Bovendien zijn we erin geslaagd om een plek te creëren waar iedereen zich goed voelt. De samenhorigheid en gezelligheid zijn fantastisch”, zegt Angelo Liburni zaakvoerder van Splendid Woningbouw.

Gulden Bodem

Het diverse woonaanbod binnen Park Gulden Bodem creëert mogelijkheden voor mensen van verschillende leeftijden. Heel wat jonge gezinnen, alleenstaanden, medioren en senioren voelen zich hier thuis. De aantrekkelijke ligging, op wandelafstand van het bruisende stadscentrum, en toch vlak naast de perenboomgaarden, is onevenaarbaar.

Splendid bouwt aan een duurzame toekomst
“Vandaag bouwt Splendid aan een duurzame toekomst. Dat betekent dat we rekening houden met klimaatsverandering en extremere weersomstandigheden. Op Park Gulden Bodem benutten we de ruimte optimaal. Zo beperken we de verhardingen en voorzien we voldoende groene zones waar water de bodem kan insijpelen. Het resultaat is een groen park met een grote biodiversiteit, een aangename leefkwaliteit en koele schaduwrijke zones. Daarnaast maken we maximaal gebruik van natuurlijke materialen en houden we vast aan onze degelijke, traditionele bouwwijze.

gulden-bodem-2

Op zondag 19 september van 13u-18u kunnen mensen het Park Gulden Bodem bezoeken. Meer informatie vind je op www.splendid.be.