Deze morgen hebben heel wat postbodes in Suint-Truiden het werk neergelegd.  Later op de dag bleek er een akkoord in de maak.

Het conflict sleept al een tijd aan omdat er volgens de vakbonden geen reactie kwam op hun vraag voor meer personeel voor de buitendiensten. “Door de kleine capaciteit van personeel moeten de mensen op regelmatige basis overal bijspringen. Dat zorgt voor gefrustreerde toestanden bij het personeel”, zegt Shaun Dekkers, afgevaardigde van vakbond ACV. “Die werkdruk moet minder en er moet dringend personeel bijkomen zodat de rust kan terugkeren in ons kantoor. Vandaag werken hier een tachtigtal collega’s en daar moet een stevige verhoging bijkomen. Het probleem sleept al langer aan zonder dat wij gehoord worden. Vandaag hebben wij de knoop doorgehakt en een spontane staking gehouden om druk op de ketel te zetten. Wij zullen de actie blijven voeren tot er eindelijk resultaat komt”, aldus Dekkers.

“Er is ondertussen overleg gepleegd”, zegt Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost. “Het goede nieuws is dat er een akkoord bereikt is, en de postbodes morgen opnieuw aan het werk gaan. Het slechte nieuws is dat er vandaag geen brieven, kranten en pakjes verdeeld worden. De achterstand wordt zo snel mogelijk ingehaald, wij excuseren ons voor het ongemak.”

Abonnees van Het Belang van Limburg die geen krant ontvingen, kunnen altijd digitaal lezen via hbvl.be/digitaallezen. En daarmee moet u het doen, ook als u geen digitale middelen heeft!