Op 27 april nam hij nog deel aan de eerste gemeenteraad in de stadsgeschiedenis via de computer, een gemeenteraad met 35, raadsleden elk vanuit zijn of haar. Ook Jef Cleeren tekende present van achter zijn computer. Vandaag, een kleine week later, viert Jef zijn 86ste verjaardag.

Gilbertus Oscar Joseph “Jef” Cleeren werd op 3 mei 1934 geboren

Proficiat Jef! Hopelijk kunnen we snel nog een terrasje doen!! Of eens gaan wandelen in het Speelhof vlakbij en dat kan omdat jij als burgemeester ooit zorgde dat we dit prachtige domein als stad aankochten.

Voor wie het nog niet wist, nog even kort zijn cv.
Cleeren startte zijn carrière als opvoeder-sportmonitor in de vakschool, het Technicum, maar ging zich al op jonge leeftijd toeleggen op de politiek. In 1971 werd hij provincieraadslid. Op 1 januari 1977 volgde hij partijgenoot Firmin Aerts op als burgemeester van Sint-Truiden. Hij zou deze functie achttien jaar bekleden, totdat hij na de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 aan de kant werd geschoven door Ludwig Vandenhove, ondanks het feit dat de CVP de grootste partij bleef en Cleeren de meeste voorkeurstemmen had verkregen. Nadien was Jef nog steeds provincieraadslid en zelfs een tijd député en gemeenteraadslid en voorzitter van de gemeenteraad.

Cleeren was ook jarenlang actief bij STVV, de Truiense voetbalploeg. Hij was in de jaren zestig de rechterhand van trainer Raymond Goethals en beleefde er gloriemomenten in de tijd van Jef & Jef. Momenteel is Jef erevoorzitter van de club.