STVV’er Steven De Petter hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De 34-jarige Oost-Vlaming startte zijn voetbalcarrière in 1993 bij SK Terjoden-Welle waarna hij in 1998 naar tweedeklasser FC Denderleeuw trok. Op 17-jarige leeftijd maakte ‘Petterken’ zijn debuut in het eerste elftal aan de Dender. Hij was één van de pionnen die FCV Dender EH naar eerste klasse bracht. Hij bleef de club uiteindelijk trouw tot 2009 en was er aanvoerder.

Na zijn geslaagde passage aan de Dender trok De Petter richting de Kempen waar hij enkele seizoenen voor KVC Westerlo zou uitkomen. Nadat de Kemphanen degradeerden, trok de middenvelder richting KV Mechelen waar hij meer dan 100 wedstrijden zou voor spelen. In 2016 kwam STVV aankloppen en werd De Petter een Kanarie.
De Petter werd tijdens zijn eerste seizoen bij de Kanaries meteen gebombardeerd tot kapitein. In 2017-2018 verkozen de fans van STVV hem tot ‘Meest Verdienstelijke Speler’. Een seizoen later geraakte De Petter zwaar geblesseerd waardoor hij niet meer aan spelen toe kwam. Vandaag besliste De Petter dan ook een einde te maken aan zijn rijk gevulde carrière.
STVV dankt Steven De Petter voor zijn ongelofelijke inzet de afgelopen jaren. Met zijn professionalisme en werkethiek was hij een voorbeeld voor iedereen. De Petter was een rasechte Kanarie, een strijder en vechter. Once a Canary, always a Canary! De club wenst hem veel succes met zijn verdere toekomstplannen en zal hem nog een gepast afscheid geven tijdens het komende voetbalseizoen.

Quote CEO Takayuki Tateishi: “Steven De Petter was een rolmodel binnen STVV. Hij toonde zijn ploeggenoten hoe je professioneel met je beroep bezig hoort te zijn. Ik was sterk onder de indruk van zijn toewijding en hoe hij de andere spelers inspireerde. Het teambelang ging altijd voorop. Door zijn blessure kwam hij dit seizoen niet aan spelen toe. Maar toch toonde hij zich professioneel tijdens zijn revalidatie. Ik dank hem in naam van de club voor zijn harde werk en ik hoop dat hij veel geluk en succes vindt in dit nieuwe hoofdstuk van zijn leven.”

Woord van afscheid van Steven De Petter:
Beste supporters,
Dankbaar voor de mooie momenten die we samen beleefd hebben! Maar mijn avontuur zit erop. Mijn lichaam heeft me duidelijk gemaakt dat het beter is om te stoppen met voetballen. Een harde beslissing, maar de enige juiste.
Het is niet het afscheid dat ik in gedachten had. Sommige dagen lukt het me om te accepteren, andere niet. Maar bovenal wil ik eerlijk blijven met mezelf.
Ik zal altijd met plezier terugkeren!
Bedankt!

(foto en tekst: website STVV)