STVV heeft de contractverlenging van Jorge Teixeira bekendgemaakt. De 35-jarige verdediger speelde in totaal 119 wedstrijden voor De Kanaries waarin hij vijf doelpunten kon scoren en twee assists gaf.

De verbintenis van Teixeira is automatisch verlengd. ‘Het contract van de ervaren rot is automatisch verlengd. De club is verheugd om ook volgend seizoen te kunnen rekenen op de ervaring en professionaliteit van Tex. Teixeira kwam in het seizoen 2017-2018 bij STVV en speelde in totaal 119 wedstrijden waarin hij 5 doelpunten scoorde en 2 assists uitdeelde. De 35-jarige bewees dit seizoen nog maar eens een meerwaarde te zijn in de achterlinie met zijn intelligentie en leiderschap.’

Zelf is Teixeira ook in de wolken. “Ik ben heel blij dat ik mijn contract met STVV voor nog een seizoen kan verlengen. Ik hou echt van het land, de stad, de club, de omkadering en de fans die me altijd hebben gekoesterd en me thuis hebben laten voelen. Ik heb de afgelopen 5 seizoenen altijd alles gegeven voor de club en ik kan garanderen dat ik dit zal blijven doen doen tot mijn laatste dag bij geel-blauw, waar ik nu zo van hou. Ik ben niet als kanarie geboren, maar wel eentje geworden. En dat wil ik blijven ook. We gaan samen voor meer!”