In onze provincie is het aantal nieuwe besmettingen op een week tijd verdubbeld: het waren vooral veel twintigers en veertigers die besmet geraakten. Nieuwerkerken is dan weer al 41 dagen coronavrij! Het kan dus wel.

 

De afgelopen zeven dagen waren er gemiddeld 95,3 nieuwe besmettingen per dag, een stijging van 11 procent in vergelijking met de week daarvoor. Vooral in Limburg, Antwerpen en Luik slaat het virus opnieuw hard toe. Zo is in Limburg het aantal nieuwe besmettingen op een week tijd maar liefst verdubbeld. In de week van 27 juni tot 3 juli waren er in Limburg 34 nieuwe besmettingen, de week daarna (4 juli tot 10 juli) waren er dat al 68, een verdubbeling, en dat is niet niks.

Vooral twintigers en veertigers
Het is welk raar dat volgens de nieuwste cijfers van Sciensano in Limburg nu vooral twintigers en veertigers besmet raken met het virus. Zo is één op de vier – 17 van de 68 – nieuwe positieve gevallen in onze provincie een twintiger. In de leeftijdscategorie 40-49 jaar waren er twaalf nieuwe besmettingen. Ter vergelijking: in de leeftijdscategorie 60-69 jaar waren er in Limburg op een week tijd slechts vier nieuwe besmettingen, in de leeftijdscategorie 70-79 jaar waren er dat twee, in de leeftijdscategorie 80-89 jaar vijf. Tijdens de eerste golf van de coronacrisis werd die laatste leeftijdscategorie (80-89 jaar) nog het hardst getroffen in Limburg.
Het goede nieuws voor Limburg is wel dat nog altijd de helft van de gemeenten al een week of langer coronavrij is. Na Herstappe is Nieuwerkerken de beste leerling. In de Zuid-Limburgse gemeente raakte al 41 dagen geen enkele inwoner besmet met het virus.