Vandaag meldde Het Belang van Limburg de sluiting van een studentenkot in Diepenbeek. Er zouden vier studenten deze week positief getest hebben op corona. “Ze verbleven allemaal op hetzelfde studentenkot Ad Villi aan de Rooistraat in Diepenbeek, dat nu afgesloten wordt. Gevreesd wordt dat ze besmet zijn met de Britse coronavariant, maar daarvoor is nog bijkomend onderzoek nodig”, zo meldt de Limburgse krant.

Volgens het Belang verblijven in het Diepenbeekse studentenkot Ad Villi, waar de besmettingen deze week werden vastgesteld, in totaal een zestigtal studenten. “Alle studenten zijn gecontacteerd en geïnformeerd over de besmettingen”, zegt de Diepenbeekse dokter Marc Van den Broeck. “De studenten die hoogrisicocontact zijn van de besmette gevallen worden getest en gaan in quarantaine.” Volgens dokter Van den Broeck zijn de studenten mogelijk besmet met de Britse variant. “Een aantal testen van studenten lijken te wijzen in de richting van de Britse variant, al is dat nog niet zeker. De stalen worden onderzocht, volgende week krijgen we hierover meer duidelijkheid.” Uit voorzorg werd het studentenkot wel al afgesloten.

 

Uit Ad Villi kregen we echter het bericht van een studente als zou er veel van deze mededeling niet kloppen. “Het recente krantenbericht klopt inderdaad niet! Het kot Ad Villi is niet afgesloten. De meerderheid van studenten zijn getest geweest en zijn allemaal negatief. Zij zijn ook allemaal voor een tweede keer getest geweest en ook deze testen waren allemaal negatief. Het blijft dus bij 4 besmettingen. De hygiëne op kot werd sterk nageleefd. Zo worden de apparaten in de keuken telkens ontsmet. Er is een onderzoek gedaan naar de UK variant. Hieruit bleek dat we niet te maken hebben met deze variant”, aldus deze studente, die anoniem wenst te blijven, in een mail aan onze redactie.