STVV en Club Brugge maakten er zaterdagavond een leuke pot voetbal van. Strijd van minuut 1 tot minuut 94, kansen voor beide ploegen en als je het ons vraagt, het was een Truienaar die de Bruggelingen nogal regelmatig recht hield.

We zijn een dikke halve minuut vertrokken in deze partij en de 0-1 staat al op het bord! Lang kan doorbreken in de zestien na slap verdedigen van thuisploeg, zwak controleren van Texeira en weinig doortastend voetbal. Dost is er als de kippen bij om de voorzet van zijn Nederlandse ploegmaat netjes overhoeks binnen te tikken. De VAR moet nog even de legitimiteit van het doelpunt verifiëren, maar het feestje gaat gewoon door. Hoe reageert STVV op deze vroege klap? Het zou wel eens het begin kunnen worden van een echte horroravond op 30 oktober, want in minuut 7 knalt Drost op de paal, en in minuut 9 zet Vormer nipt langs de kooi van Schmidt.

STVV lijkt even het noorden kwijt. Hashioka laat zich kinderlijk aftroeven door Sobol. Na enkele tikken komt de bal opnieuw bij Vormer, die nu op Schmidt knalt. Een tweede Brugse goal hangt in de lucht. Maar paal en Schmidt beletten dit. Club Brugge wil STVV zo snel mogelijk koud maken. Balanta kan inkoppen na een vrije trap van De Ketelaere, maar Schmidt gaat uitstekend plat. We zijn dan 18 minuten ver. Hoe lang houden de Kanaries dit vol?

Het eerste lichtpuntje voor STVV zien we in minuut 22 wanneer Hara heerlijk wegdraait van Balanta. Die laatste kan niet anders dan een fout maken om het gevaar af te stoppen. Het begin van de kentering. Een overweldigend Club Brugge domineerde 20 minuten, maar toch staat het plots 1-1! Na een vrije trap kan Bauer de bal aannemen en hij trapt hem netjes met buitenkant voet langs de binnenkant van de paal tegen de netten. Club wordt koud gepakt.

De vurige start van Club Brugge lijkt uitgedoofd na de plotse tegentreffer van de thuisploeg. Blauw-zwart is al even niet meer in de buurt van Schmidt geweest en ook in de opbouw oogt het nu allemaal wat slordiger.

Tekenend voor dit Club Brugge in de 38ste minuut. Club voetbalt eindelijk nog eens een opgelegde kans bij elkaar. Lang legt terug in de zestien, Vormer laat lopen en De Ketelaere kan aanleggen. Het Brugse goudhaantje jaagt het leer echter zowat het stadion uit. Aan het slechte, ongelijke, modderige en hobbelige veld kon dat niet liggen. Dit moest veel beter. Maar het werd niet beter en Club kan STVV niet meer echt in verlegenheid brengen. Het wordt rusten met 1-1.

STVV verrast Club bijna bij de start van de tweede periode. Hara wordt diep gestuurd, maar vindt nog net Mignolet op zijn weg. Daar komt Club goed weg! En plots is STVV er opnieuw! Hashioka klimt hoog op een Truiense hoekschop en dwingt Mignolet tot een uitstekende duik. Club bibbert! Maar niet voor lang. De voorsprong komt niet op het conto van STVV maar op dat van Brugge. Sobol zwiept de bal voor, Dost, moederziel alleen omringd door vier kanaries moet even op zijn passen terugkomen, maar kopt de bal heerlijk overhoeks voorbij Schmidt.

Toch geven de Kanaries zich niet gewonnen. Minuut 57 en STVV blijft voor gevaar zorgen op stilstaande fases. Opnieuw kan Hashioka inkoppen op een hoekschop, opnieuw staat Mignolet pal. Club Brugge acteert     wat wankel in de verdediging: Mechele en Hendry knoeien, waardoor Brüls in de 71ste minuut kan doorstoten. Gelukkig voor blauw-zwart zonder gevolgen. De voorsprong blijft krap voor de landskampioen, gewonnen spel hebben de Bruggelingen nog niet. Het blijft voor Mignolet en co zwoegen en zweten tot het laatste ogenblik, maar verder dan de 1-2 komen de Kanaries niet meer. Brugge pakt de drie punten, maar op een presenteerblaadje hebben ze die niet gekregen.

STVV speelde al bij al een verdienstelijke wedstrijd waarbij de strijdlust van de Kanaries het moest afleggen tegen de intrinsieke kwaliteiten van de landskampioen. David tegen Goliath, met dat verschil: Goliath won deze keer. Maar het is niet tegen Goliath dat onze Kanaries punten moeten pakken, wel tegen OH Leuven en Seraing.