Na een sterke reeks neer te zetten mag STVV op visite bij de kustboys. Een driepunter ligt binnen bereik als de Kanaries erin slagen om de lijn van afgelopen weken door te trekken. Het is vooral uitkijken naar jeugdtalent Dony die vorige week een goede indruk maakte.

De wedstrijd begint stevig met veel strijd. Het is bikkelen op het middenveld zonder al te veel kansen te creëren.

Dat verhaal geldt voor de volledige eerste helft. Er laten zich geen grote kansen optekenen. In de tweede helft zal het efficiënter moeten.

Het begin van de tweede helft brengt beterschap, na 1 minuut krijgt Durkin een grote kopkans, maar de Amerikaan mikt tevergeefs naast.

Met nog een halfuur spelen brengt Hollerbach 3 nieuwe krachten op het toneel. Kagawa, Klauss en Janssens moeten voor creativiteit en doelpunten zorgen. Bruls, Hayashi en Donny zijn het slachtoffer. Wat later wordt Chris Durkin voor Rocco Reitz gewisseld.

Rocha Santos schudt iedereen wakker in minuut 76. Hij rukt op en haalt uit naar doel. Doelman Schmidt slaagt erin om de bal te stoppen.

De wedstrijd eindigt in een droge 0-0 en miste veel pit en spanning. Sint-Truiden doet echter geen slechte zaak en is nu voor de vierde wedstrijd oprij ongeslagen.

Volgende vrijdag ontvangen de kanaries thuis KV Mechelen, die nog steeds in de running zijn voor PO1.