Sint-Truiden staat voor een cruciaal tweeluik om eindelijk vaarwel te zeggen tegen de kelderverdieping van de klassering: de wedstrijden  tegen Waasland Beveren en Moeskroen zijn twee matchen tegen rechtstreekse tegenstanders op vier dagen. Die zouden normaal gezien geen problemen mogen opleveren, maar je weet maar nooit.  Kijk maar eens naar vorige week, toen STVV de drie punten onthouden werden door een fake-penalty.

Deze avond ontvingen de Kanaries Waasland Beveren, de ploeg getraind door Truienaar Nicky Hayen en met meer Truienaren in de ploeg dan … STVV  zelf.

Waasland-Beveren start met het meeste initiatief aan de degradatietopper. Het drukt STVV terug tot in de eigen zestien en dwingt meteen twee corners af. Voorlopig zonder echt doelgevaar. Ondanks de scherpe start van de bezoekers, is het STVV dat op voorsprong klimt. Minuut 7: Garcia komt op een hoekschop knap voor zijn man aan de eerste paal. Zijn kopbal belandt via de paal in doel, Suzuki trapt hem nog voor de zekerheid tegen de touwen. De goede start van Waasland-Beveren behoort sinds het doelpunt van Garcia helemaal tot het verleden. STVV heeft de touwtjes stevig in handen, vooral spits Duckens Nazon is erg aanwezig.

In de 26e minuut komt de thuisploeg komt dicht bij een tweede goal, opnieuw op hoekschop. Buatu verlengt prima richting doel, maar Jackers heeft een prima save in huis om de 2-0 te voorkomen.

Iets na het halfuur zijn de bezoekers toch nog eens erg attent. Bertone beproeft zijn geluk op een afvallende bal van een hoekschop. Zijn schot zeilt door een bos van benen niet zo gek ver naast.

Uitstekende kans op de dubbele voorsprong voor STVV in de 40ste minuut: De Ridder wordt door Suzuki heerlijk alleen op doel gestuurd, maar stuit op Jackers. Twee minuten later, hetzelfde scenario: daar is Steve De Ridder alweer. Hij neemt een afvallende bal prima op de slof, ook nu heeft Jackers een goeie parade in huis. De geruststellende voorsprong voor STVV blijft uit, zo trekken we naar de koffie.

Beveren komt met andere intenties uit de kleedkamers. De mannen van Nicky Hayen verrassen de thuisploeg in minuut 54 met een snel genomen vrije trap. Koita dwingt doelman Schmidt in de korte hoek tot een uitstekende redding. Koita is duidelijk de gevaarlijkste man bij een groeiend Waasland-Beveren. Na een geslaagde dribbel stelt zijn schot in de 60ste minuut schot weinig voor.

Sint-Truiden kan de voorsprong over het eindsignbaal heen trekken, en het is nu Beveren met de kansen. Sinani probeert het van buiten de zestien, Schmidt gaat goed plat en werkt in hoekschop. Waasland-Beveren is bezig aan een slotoffensiefje: we zitten in minuut 86.  En dan gebeurt het: het venijn zit helemaal in helemaal de staart! Zelfs in blessuretijd. Koita trapt een vrije trap – randje zestien – keurig binnen. Extase bij de spelers en bank van Waasland-Beveren. Had doelman Schmidt echt beter kunnen doen, dat laten we over aan de specialisten. Wij zagen alleen maar een fout die veel lichter was dan de niet gefloten penalty op Nazon een kwartier eerder. Maar om de ref nu aan het kruis te nagelen, zat zou te ver gaan. STVV heeft dit resultaat alleen aan zichzelf te danken: gemiste kansen en vergeten professioneel uit te spelen!

Het worden dus geen drie punten voor STVV dat op twee matchen tijd vier punten te grabbel gooit en die kunnen in de uiteindelijke afrekening duur worden!

 STVV: Daniel Schmidt – Ibrahima Sory Sankhon – Jonathan Buatu – Maximiliano Caufriez – Pol García Tena – Liberato Gianpaolo Cacace – Oleksandr Filippov – Steve De Ridder – Samuel Asamoah – Yuma Suzuki – Duckens Nazon
Bank: Facundo Colidio – Jorge Teixeira – Kenny Steppe – Tatsuya Ito – Santiago Colomb atto – Seung-Woo Lee – Wolke Janssens