STVV ging na een zwakke periode op zoek naar een levensbelangrijke driepunten. Tegen een van de degradatiekandidaten leek het dan ook het geschikte moment. De laatste zege van Seraing dateerde al van 27 november en kwam zelfs in de laatste 5 wedstrijden niet tot scoren. Als Sint-Truiden een gooi wilt doen naar de redding, was vanavond het uitverkoren moment.

De pot begon oersaai met weinig doelkansen. Tot Hayashi de kelderkraker openbreekt en de 1-0 op het scorebord zet, dankzij aangeven van Rocco Reitz. Niet onverdiend aangezien het balbezit voor de Kanaries.

Bij de STVV-aanhang groeit hoop, tot Nandrini op slag van rust de 1-1 maakt na een knappe aanval. Voor de Limburgers is alles te herdoen.

Beide ploegen ruiken bloed na de koffie en beginnen scherp aan de tweede helft. Ondanks het enthousiasme worden er nauwelijks kansen gecreëerd.

Het blijft nagelbijten tot in het slotkwartier, tot Marsoni een fout op Brüls begaat binnen het strafschopgebied. De frivole sterkhouder twijfelt niet vanop de stip en legt de 2-1 beheerst binnen.

In de 87ste minuut bewijst Daniel Schmidt opnieuw zijn waarde en houdt het de Limburgers op 8 punten van Seraing. Maziz krijgt in de verlengingen nog een gouden kans op de 2-2 maar besluit naast. Enkele minuten later countert STVV pijlsnel, Durkin bedient Hara en tikt de 3-1 binnen. Boeken toe.

STVV doet een goede zaak tegen een rechtstreekse concurrent. Seraing blijft echter in hetzelfde bedje ziek. Om de malaise nog groter te maken, wint Beerschot op OH Leuven en doet zo de degradatieperikelen alleen maar toenemen in Luik.

De mannen van Bernd Hollerbach trekken komende week naar de Bosuil en ontvangen vrijdagavond Charleroi. Beide nog in de running voor Play-Off 1. Een loodzwaar programma dus, waar we niet al te veel van mogen verwachten.