Je kan je tegoedzakken afhalen bij de plaatselijke handelaars vanaf 11 februari 2019. Je mag zelf kiezen op welke locatie je je zakken gaat afhalen. Je kan dan ook een GFT-sticker voor 2019 kopen. De Gft-sticker- kost 40 euro voor een grote container en 15 euro voor een kleine container. Ook handelaars kunnen vanaf dit jaar een sticker kopen. Heb je nog geen GFT-container, vraag er dan één aan bij het stadsloket in het stadskantoor. Betalen kan bij voorkeur met de bankkaart, in uitzonderlijke gevallen aanvaarden we ook cash geld.

Je kan de zakken ook afhalen bij een aantal lokale handelaars:

Aveve Brustem, Vliegveldlaan 50

’t Bergske, Luikersteenweg 542

Bruno Service Station Brustem, Luikersteenweg 235

Bruno Service Station Sint-Truiden, Naamsesteenweg 249

Dagblandhandel Monica, Diesterstraat 40

Dagblandhandel Elly en Mario, Tiensesteenweg 313

Doe Het Zelf Discount, Montenakenweg 46

Eurospar Zepperen, Eynestraat 85 bus 001

Spar Express Pascy, Hasseltsesteenweg 347

Superette Roba, Bornstraat 53

Je kan het ook afhalen aan het stadsloket in het stadskantoor, Kazernestraat 13.

Wat meebrengen?

Zorg ervoor dat je je elektronische identiteitskaart meeneemt. Deze heb je nodig om je te registreren. Wie zijn identiteitskaart niet bijheeft, kan zijn vuilzakken niet meenemen en ook geen sticker kopen! Mensen die voor hun buren, ouders, … zakken willen meenemen of GFT-stickers willen kopen, mogen dat, maar moeten de bijhorende identiteitskaarten meenemen.

Opgelet

Mensen die pas na 1 januari 2019 in onze stad zijn komen wonen, krijgen geen tegoedzakken. Zij krijgen dit jaar ook geen factuur van Limburg.net.

Tegemoetkoming

Incontinente personen, stomapatiënten en personen met een buikdialyse (peritoneale dialysebehandeling thuis) hebben eenmaal per jaar recht op een sociale tegemoetkoming onder de vorm van 3 rollen grote bordeaux vuilzakken. Deze kan je enkel afhalen bij het stadsloket in het stadskantoor, Kazernestraat 13. Vergeet niet om een doktersattest mee te brengen.

Onthaalouders en kinderdagverblijven, die officieel erkend zijn door Kind en Gezin, hebben eenmaal per jaar recht op 5 rollen grote bordeaux vuilzakken, enkel af te halen bij het stadsloket na voorlegging van een bewijs dat ze officieel erkend zijn door Kind en Gezin.

Alleenstaanden en éénoudergezinnen krijgen van het stadsbestuur een tegemoetkoming in de vorm van een Shop & The City-cheque ter waarde van 25 euro. Deze cheque kan je in het najaar afhalen. Over hoe en waar je dat kan doen, brengen we je tijdig op de hoogte.

Gezinnen waarvan een persoon recht heeft op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, krijgen een vermindering van hun jaarlijkse afvalfactuur van 40 euro.

Meer info?

Milieu

011 70 15 32

info.milieu@sint-truiden.be