Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (robikske@gmail.com)

Bob Magotteaux is de 52 gepasseerd en woont in Zepperen. Hij studeerde in Antwerpen, heeft zijn liefde leren kennen op Mallorca en heeft twee dochters en een zoon. Hij heeft ervaring opgedaan in verschillende bedrijven zowel in binnen- als buitenland en is momenteel reeds 1 jaar Chief Operating Officer Youth bij STVV.

Opleiding
Bob behaalde een Master diploma als vertaler Nederlands, Duits en Italiaans in de Lessius Hogeschool te Antwerpen.  Daarnaast spreekt hij ook vloeiend Frans, Engels en Spaans.

Werkervaring
Gedurende meer dan 17 jaar heeft Bob gewerkt bij reisorganisator Thomas Cook, bekend onder de merken Thomas Cook, Neckermann en Pegase. Hij is aan de basis gestart als reisleider op Gran Canaria en heeft zich vervolgens opgewerkt tot directeur van de afdeling hotel contracting.

Hij werkte meer dan 3 jaar voor de Goodlife Company als drijvende kracht van de verkoop van Cadeauboxen, Supertubes en Goodlife Cards.

Hij was meer dan 3 jaar product manager hotels bij Gateway, een bedrijf uit Heusden-Zolder met een boekingsplatform voor reisbureaus, een soort booking.com waar je de tarieven van meer dan 200.000 hotels wereldwijd kon vergelijken en boeken.

Gedurende 3 jaar heeft Bob de functie uitgeoefend van business development & incentive account manager bij Bose in Tongeren. Bose is een wereldspeler op de audiomarkt en is bij de consument vooral bekend voor de topkwaliteit van zijn headphones en bluetooth speakers.

Heden blaast Bob zijn eerste kaarsje uit als COO Youth bij STVV.Sport
Bob houdt van sporten. In zijn jonge jaren was hij actief als voetballer en nam hij deel aan diverse jeugdolympiades. De laatste jaren is hij vooral een verwoed wandelaar en heeft hij reeds 11 deelnames aan de befaamde Dodentocht en 2 Oxfam Trailwalks op zijn teller. Zijn zoon Félix voetbalde enkele jaren bij KVV Zepperen-Brustem en speelde vervolgens 3 jaar voor STVV. Bob hielp aanvankelijk mee als vrijwilliger in de organisatie van de jaarlijkse BBQ, het indoortornooi en … van het één kwam het ander. Bob werd gevraagd in het dagelijks bestuur. Zijn zoon Félix speelt ondertussen bij KVK Wellen maar Bob bleef zich trouw inzetten voor de jeugdwerking van STVV.

STVV Youth
Bob bewees zich meerdere jaren als vrijwilliger en werd zo één van de drijvende krachten achter STVV Youth. Op basis van zijn engagement én zijn ervaring met het managen van een organisatie werd Bob in 2017, op vraag van STVV-preses David Meekers en één van de bezielers van de jeugdwerking, Jan Delorge, voorzitter van het dagelijks bestuur van STVV Youth. Deze nieuwe rol had natuurlijk een belangrijke impact op zijn leven: naast een voltijdse job bij Bose startte hij ’s avonds vaak zijn “tweede shift” tijdens vergaderingen op de jeugdacademie of thuis aan de PC met het plannen van de fotoshoot, de organisatie van de populaire Kanarie Cup of van de pasdagen van de kledij, om maar enkele voorbeelden te noemen. Dit alles was op de duur niet meer combineerbaar met zijn fulltime job. Door de toegenomen professionalisering van het jeugdvoetbal zag ook het Japans management van de club in dat er nood was aan een voltijdse eindverantwoordelijke voor STVV Youth.  Inmiddels is het in juni precies één jaar dat Bob bij STVV in dienst is als COO Youth. Hij dankt zowel de mensen van het jeugdbestuur als het Japanse management voor het vertrouwen en de kans om van zijn hobby zijn beroep te maken.  Daarnaast zijn het vooral de sportieve staf en de vele enthousiaste vrijwilligers die er dagelijks voor zorgen dat STVV Youth top is.  Niet onbelangrijk is bovendien de prima verstandhouding met de spelers en hun ouders, en de samenwerking met de stad Sint-Truiden, de scholen, de commerciële partners, enz. Want STVV Youth is geen one-man show.  Zonder team spirit zou het niet lukken. Zo rekent STVV Youth op mensen met een gouden hart zoals vrijwilliger Yvan Boesmans die tijdens mijn bezoek bezig was met het ontsmetten van kleedruimtes en o.a. ook meedraait in het vervoeren van jonge voetballers. Deze betrokkenheid zorgt voor continuïteit en staat garant voor de operationele werking.Doel STVV Youth
De elite jeugdwerking bij STVV heeft als doel jonge spelers op te leiden tot potentiële bepalende spelers voor de A-kern. Getalenteerde jeugdvoetballers krijgen hiervoor maximale ontwikkelingskansen aangeboden. Maar ook de opvoeding in de brede zin van het woord is essentieel in deze opleiding.  STVV wil zijn spelers via het voetbal namelijk waarden bijbrengen als respect, discipline, werklust, oprechtheid en het belang van de integriteit van anderen.
Terwijl men enerzijds wel een winnaarskwaliteit wil kweken, is het anderzijds geen drama als een jeugdwedstrijd al eens verloren wordt.  Het is belangrijk dat jonge voetballers zich permanent ontwikkelen en progressie blijven boeken.  Dit bereik je niet als je de tegenstander voortdurend overklast en alleen maar wedstrijden wint.  Uit een verloren wedstrijd kan je vaak lessen trekken waar je nadien sterker van wordt.

Evolutie STVV Youth
Ongeveer 200 jeugdvoetballers van STVV acteren op eliteniveau.  Niet minder belangrijk zijn echter de spelers die vanaf volgend seizoen op provinciaal of regionaal niveau zullen spelen.  Door de integratie van Jong STVV (het vroegere VKM) zullen er voortaan ca. 400 extra jeugd-, dames- en G-voetballers actief zijn onder het stamnummer van STVV.  Zij wonen in de gemeente Sint-Truiden, of toch in de regio, en staan garant voor de lokale verankering van de club.  Het is dan ook een logische stap om deze spelers nauwer te betrekken bij de club. Het was een huzarenstukje om dit in enkele weken tijd voor elkaar te krijgen, maar dankzij alweer enkele geëngageerde mensen als Sigrid Bonneux en Tom Struys loopt alles op wieltjes. Voortaan telt STVV Youth 550 à 600 leden die actief zullen zijn als Kanarie.

STVV Youth Elite
De voorbije twee seizoenen slaagde STVV Youth er in om Playoff-1 te halen.  De club hoort dus bij de beste jeugdopleidingen van het land en daar zijn ze best fier op.  Playoff-1 is geen doel op zich maar het is wel telkens opnieuw een mooie bekroning van het seizoen als het lukt. Bob heeft het volste vertrouwen in de toekomst van STVV.  Momenteel lopen er bij STVV Youth enkele heel getalenteerde spelers rond. Zij zullen het uiteindelijk wel zelf moeten gaan doen. Hij wil er geen cijfer op plakken, maar hij ziet tussen zijn poulains toch een aantal jongens met het potentieel om op termijn door te groeien naar de A-kern. Wij kijken er alvast naar uit.

Contactgegevens
e-mail: youth@stvv.com – website: https://stvvjeugd.be Facebook: http://www.facebook.com/stvvyouth/