THV Dominique Lauwers – Academie Haspengouw Dans – Cre@rt

Algemeen

Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (robikske@gmail.com)

Dominique Lauwers is sinds 1997 werkzaam in Sint-Truiden en heeft er haar stekje gevonden samen met haar gezin in augustus 2016. Ze is in Sint-Truiden terecht gekomen om de dans te bevorderen door balletles te geven. Momenteel doet ze dit voor de Academie Haspengouw, de muziekschool van de Stad Sint-Truiden, en haar eigen dansstudio Cre@rt.

Dansstudio Cre@rt
Sinds 1984 tot en met 1999 gaf mevrouw Arlette Nolens danslessen om de dans in Sint-Truiden en omgeving te bevorderen.

In september 1997 stelde Mevrouw Arlette Nolens mevrouw Dominique Lauwers aan als één van haar dansdocenten. Zij was net afgestudeerd in de studierichting dans aan de Hogeschool Antwerpen. Na twee jaar laat mevrouw Arlette Nolens, in volle vertrouwen, de dansschool over aan Dominique, wat ook de start betekende voor ‘Dansstudio Cre@rt’.

Academie Haspengouw Podium – Dans
Nog eens twee jaar later wordt de doelstelling gehaald om de dans in Sint-Truiden en omgeving te bevorderen. De afdeling ‘Klassiek Ballet’ wordt ondergebracht onder de Academie Haspengouw te Sint-Truiden.

Dominique is nu een 20-tal jaar de drijvende kracht achter de afdeling ballet van de Academie Haspengouw alsook voor haar eigen Dansstudio Cre@rt voor de overige dansstijlen ‘Kleuterdans’ en ‘Modern-jazz’. Samen vormen ze een mooi geheel.

20 jaar dans – Dominique Lauwers
Dansstudio Cre@rt bestaat momenteel 20 jaar. Dit moet natuurlijk gevierd worden. Er werd een nieuw logo ontworpen dat deze week onthuld werd. Dansers moeten natuurlijk ook gepaste danskledij hebben. Hiervoor is er een nieuwe kledinglijn gelanceerd voor de dansers, zowel van klein naar groot.

In mei 2021 (ipv 2020) zullen er een viertal dansshows uitgevoerd worden door de dansers van dansstudio Cre@rt, samen met de ballerina’s van Academie Haspengouw in CC de Bogaard met als thema ‘Feest en Circus’, onder de choreografie van Juf Dominique, bijgestaan door Juf Evelien. De dansers zullen verschillende choreografieën brengen in de dansstijlen ‘Klassiek ballet’ en ‘Modern-jazz’ of ‘Jazz’. Het belooft een mooie voorstelling te worden die zeker de moeite loont om te gaan bewonderen.

Contactgegevens
* Academie Haspengouw Podium
, Gazometerstraat 5, 3800 Sint-Truiden, info@AHpodium.be, www.AHpodium.be
* Dansstudio Cre@rt
, Dominique Lauwers, Trudo Sporthal, Sint-Jansstraat, 3800 Sint-Truiden, www.dansstudiocreart.be, info@dansstudiocreart.be, GSM: +32 476 90 70 71

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Vandaag 28/06/2020 – Koopzondag in Sint-Truiden

Doordat de jaarlijkse Zomerbraderie niet doorgaat, wordt er een ‘Koopzondag’ gehouden in de stad Sint-Truiden. De winkels in Sint-Truiden zijn deze namiddag geopend van 14u tot 18 uur. Je kunt er naar hartenlust genieten en koopjes doen en dit alles in een veilig kader.      

Algemeen
Truiense Nina Derwael kijkt uit naar de Olympische Spelen.

Wereldkampioene Nina Derwael bereidt zich voor Op de Olympische Spelen. In 2023 zullen de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvinden, in 2024 in Parijs. De wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers ziet met vol vertrouwen uit naar de deelname aan de Olympische spelen. Eind december zal ze nog deelnemen aan …

Algemeen
Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land. Het …

%d bloggers liken dit: