THV Dominique Lauwers – Academie Haspengouw Dans – Cre@rt

Algemeen

Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (robikske@gmail.com)

Dominique Lauwers is sinds 1997 werkzaam in Sint-Truiden en heeft er haar stekje gevonden samen met haar gezin in augustus 2016. Ze is in Sint-Truiden terecht gekomen om de dans te bevorderen door balletles te geven. Momenteel doet ze dit voor de Academie Haspengouw, de muziekschool van de Stad Sint-Truiden, en haar eigen dansstudio Cre@rt.

Dansstudio Cre@rt
Sinds 1984 tot en met 1999 gaf mevrouw Arlette Nolens danslessen om de dans in Sint-Truiden en omgeving te bevorderen.

In september 1997 stelde Mevrouw Arlette Nolens mevrouw Dominique Lauwers aan als één van haar dansdocenten. Zij was net afgestudeerd in de studierichting dans aan de Hogeschool Antwerpen. Na twee jaar laat mevrouw Arlette Nolens, in volle vertrouwen, de dansschool over aan Dominique, wat ook de start betekende voor ‘Dansstudio Cre@rt’.

Academie Haspengouw Podium – Dans
Nog eens twee jaar later wordt de doelstelling gehaald om de dans in Sint-Truiden en omgeving te bevorderen. De afdeling ‘Klassiek Ballet’ wordt ondergebracht onder de Academie Haspengouw te Sint-Truiden.

Dominique is nu een 20-tal jaar de drijvende kracht achter de afdeling ballet van de Academie Haspengouw alsook voor haar eigen Dansstudio Cre@rt voor de overige dansstijlen ‘Kleuterdans’ en ‘Modern-jazz’. Samen vormen ze een mooi geheel.

20 jaar dans – Dominique Lauwers
Dansstudio Cre@rt bestaat momenteel 20 jaar. Dit moet natuurlijk gevierd worden. Er werd een nieuw logo ontworpen dat deze week onthuld werd. Dansers moeten natuurlijk ook gepaste danskledij hebben. Hiervoor is er een nieuwe kledinglijn gelanceerd voor de dansers, zowel van klein naar groot.

In mei 2021 (ipv 2020) zullen er een viertal dansshows uitgevoerd worden door de dansers van dansstudio Cre@rt, samen met de ballerina’s van Academie Haspengouw in CC de Bogaard met als thema ‘Feest en Circus’, onder de choreografie van Juf Dominique, bijgestaan door Juf Evelien. De dansers zullen verschillende choreografieën brengen in de dansstijlen ‘Klassiek ballet’ en ‘Modern-jazz’ of ‘Jazz’. Het belooft een mooie voorstelling te worden die zeker de moeite loont om te gaan bewonderen.

Contactgegevens
* Academie Haspengouw Podium
, Gazometerstraat 5, 3800 Sint-Truiden, info@AHpodium.be, www.AHpodium.be
* Dansstudio Cre@rt
, Dominique Lauwers, Trudo Sporthal, Sint-Jansstraat, 3800 Sint-Truiden, www.dansstudiocreart.be, info@dansstudiocreart.be, GSM: +32 476 90 70 71

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Het Zepperse Gerechtshof werd “Het Gerecht” in Olen

In 1615 werd de vakwerkhoeve Fabry, ook bekend als het ‘Het Gerechtshof’, gebouwd langs de Kogelstraat in Zepperen. In 1974 werd de hoeve bedreigd met afbraak wegens een bouwverkaveling. Maar ze zou omwille van de historische waarde worden heropgebouwd, eerst dacht men aan Bokrijk, maar finaal werd het Olen. Tijdens de …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: