Tinteling brengt internationale installatiekunst rond de heilige Trudo naar domein ‘t Speelhof.

Algemeen

In het kader van het Trudojaar organiseert kunstvereniging Kunst Groen vzw een kunstproject in de groene long van Sint-Truiden.
20 lokale, nationale en internationale kunstenaars plaatsen installatiekunst in situ in domein ‘ t Speelhof. Gebaseerd op het werk, het leven of de visie van de Heilige Trudo gaan ze aan de slag met de mooie groene ruimte. Met het project ‘Tinteling’ wil de vereniging actuele kunst in groene publieke ruimtes promoten en de bezoekers aanzetten tot kunstbeleving.

Daarnaast zullen er in het domein ook een aantal nevenevenementen worden georganiseerd die later op het jaar plaatsvinden.
Zo zijn er workshops met Fedasil gepland – in samenwerking met Soroptimist Sint-Truiden -, een kunstproject met de bewoners van WIRIC vzw, expo’ s van onder andere Renovat en Kantelink en een toonmoment van Academie Haspengouw.
Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om samen met enkele kunstenaars het parcours af te wandelen en daarna lekker te brunchen in de Afspanning, georganiseerd door het Davidsfonds Brustem.

De tentoonstelling wordt geopend op 27 april en kan je bezichtigen tot 24 november 2019 in Domein ‘t Speelhof (Speelhoflaan 5 – 3800 Sint-Truiden).

Vrij en gratis toegankelijk.

Meer info: www.kunstgroen.be

Facebook (logo): KUNST GROEN

Het bestuur bij één van de deelnemende kunstwerken.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sinterklaas brengt dit jaar peren in plaats van mandarijnen

BelOrta moedigt Sinterklaas aan om dit jaar peren uit te delen en helpt hem alvast op weg door 25.000 peren te schenken aan meer dan honderd scholen uit de buurt biedt de coöperatieve groente- en fruitveiling hen een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke mandarijn. Sinds de coronacrisis hecht …

Algemeen
Hollerbach refuse Saint-Trond: «Nos idées étaient différentes»

Zit er een haar in de boter tussen STVV en Hollerbach? Als we de Waalse krant l’Avenir mogen geloven wel. “Onze ideeën waren verschillend”, meent de krant van de Duitser te weten. “De Duitser, die sinds zijn vertrek uit Moeskroen geen club meer heeft, werd verleid door de Truiense uitdaging, …

Algemeen
Dodentol corona stijgt boven de 17.000

De verschillende indicatoren blijven de goede kant uitgaan, maar dat neemt niet weg dat de dodentol door het coronavirus in ons land oploopt. Uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano blijkt vrijdagochtend dat Covid-19 inmiddels het leven heeft gekost aan 17.033 mensen. Gemiddeld overleden in de periode van 24 …

%d bloggers liken dit: