In het kader van het Trudojaar organiseert kunstvereniging Kunst Groen vzw een kunstproject in de groene long van Sint-Truiden.
20 lokale, nationale en internationale kunstenaars plaatsen installatiekunst in situ in domein ‘ t Speelhof. Gebaseerd op het werk, het leven of de visie van de Heilige Trudo gaan ze aan de slag met de mooie groene ruimte. Met het project ‘Tinteling’ wil de vereniging actuele kunst in groene publieke ruimtes promoten en de bezoekers aanzetten tot kunstbeleving.

Daarnaast zullen er in het domein ook een aantal nevenevenementen worden georganiseerd die later op het jaar plaatsvinden.
Zo zijn er workshops met Fedasil gepland – in samenwerking met Soroptimist Sint-Truiden -, een kunstproject met de bewoners van WIRIC vzw, expo’ s van onder andere Renovat en Kantelink en een toonmoment van Academie Haspengouw.
Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om samen met enkele kunstenaars het parcours af te wandelen en daarna lekker te brunchen in de Afspanning, georganiseerd door het Davidsfonds Brustem.

De tentoonstelling wordt geopend op 27 april en kan je bezichtigen tot 24 november 2019 in Domein ‘t Speelhof (Speelhoflaan 5 – 3800 Sint-Truiden).

Vrij en gratis toegankelijk.

Meer info: www.kunstgroen.be

Facebook (logo): KUNST GROEN

Het bestuur bij één van de deelnemende kunstwerken.