Het college van burgemeester en schepenen van Tongeren heeft afgelopen vrijdag beslist om de inbeslaggenomen fietsen te schenken aan slachtoffers van de overstromingen in Wallonië.

Patrick Dewael, burgemeester: “Een tijdje geleden ontvingen we van de organisatie Spontane Vrijwilligers oftewel #TOUSENSEMBLE, ook wel Burgers voor Burgers, de vraag om mee te  helpen om de slachtoffers van de recente overstromingen te helpen om hun zelfstandigheid weer enigszins terug te geven. Vervoer is één van deze punten. De meeste slachtoffers  hebben immers totaal geen vervoer meer. Uiteraard willen wij graag hieraan meewerken door het ter beschikking stellen van fietsen aan de getroffenen.”

Bij de technische dienst van de stad Tongeren worden regelmatig achtergelaten of in beslag genomen fietsen bijgehouden, op vraag van de politie. De fietsen worden gedurende 6 maanden bewaard en nadien verkocht of afgevoerd. Op dit ogenblik staan er in het magazijn 13 fietsen. Deze worden allemaal gedoneerd aan de organisatie Burgers voor Burgers.