Meer dan 500 sporters van 16 verschillende landen stonden aan de start van de 5e Orange Cup Lifesaving in Eindhoven.

Toplanden zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Italië, Spanje en China tekenden present.
Ook de Sint-Truidense Reddingsclub stuurde 4 van haar beste atleten. Elise Croes, Lotte Istas en Jelle Vandersteen stonden aan de start bij de junioren U-19, Steven Defoin startte in de Open klasse.


Elise, Lotte en Jelle toonden waarom ze alle 3 geselecteerd zijn voor de Belgische Elitekern bij de Jeugd. In elk onderdeel waren ze de beste landgenoten en plaatsten zich meer dan eens bij de top 10 in dit internationaal gezelschap. Ook verbeterden ze telkens op één of meerdere onderdelen hun persoonlijke records en bevestigden ze hun tijden voor de elitekern bij de jeugd.


Hoogtepunt van het weekend was de nieuwe toptijd van Elise Croes op de 100m popredden met vinnen. Als 15-jarige was ze één van de jongste deelneemsters in dit internationale gezelschap maar ze verbaasde iedereen en veroverde de bronzen medaille.

Elise Croes

Haar tijd was meteen ook een verbetering van het Belgisch record bij de kadetten met ruim 2 seconden.
Teammaatje Jelle deed niet onder, hij bewees zijn status van beste Belgische popzwemmer en veroverde brons op de 50m popredden en de 100m reddingscombiné.


Onze 4 STRCers startten ook in de mixed lifesaving relay. Met een 10 deplaats op 39 teams in een nieuw Belgisch record kwamen ze moe maar tevreden uit het bad na een intensieve 2-daagse topwedstrijd.
Alweer mooie prestaties van de jeugd van STRC die zich nu even moeten focussen op de examens in school.