Topprestaties van STRC op Orange Cup Lifesaving te Eindhoven 31 nov – 1 dec 2019

Algemeen

Meer dan 500 sporters van 16 verschillende landen stonden aan de start van de 5e Orange Cup Lifesaving in Eindhoven.

Toplanden zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Italië, Spanje en China tekenden present.
Ook de Sint-Truidense Reddingsclub stuurde 4 van haar beste atleten. Elise Croes, Lotte Istas en Jelle Vandersteen stonden aan de start bij de junioren U-19, Steven Defoin startte in de Open klasse.


Elise, Lotte en Jelle toonden waarom ze alle 3 geselecteerd zijn voor de Belgische Elitekern bij de Jeugd. In elk onderdeel waren ze de beste landgenoten en plaatsten zich meer dan eens bij de top 10 in dit internationaal gezelschap. Ook verbeterden ze telkens op één of meerdere onderdelen hun persoonlijke records en bevestigden ze hun tijden voor de elitekern bij de jeugd.


Hoogtepunt van het weekend was de nieuwe toptijd van Elise Croes op de 100m popredden met vinnen. Als 15-jarige was ze één van de jongste deelneemsters in dit internationale gezelschap maar ze verbaasde iedereen en veroverde de bronzen medaille.

Elise Croes

Haar tijd was meteen ook een verbetering van het Belgisch record bij de kadetten met ruim 2 seconden.
Teammaatje Jelle deed niet onder, hij bewees zijn status van beste Belgische popzwemmer en veroverde brons op de 50m popredden en de 100m reddingscombiné.


Onze 4 STRCers startten ook in de mixed lifesaving relay. Met een 10 deplaats op 39 teams in een nieuw Belgisch record kwamen ze moe maar tevreden uit het bad na een intensieve 2-daagse topwedstrijd.
Alweer mooie prestaties van de jeugd van STRC die zich nu even moeten focussen op de examens in school.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemeen
Gratis compost en houtsnippers voor inwoners van Sint-Truiden

Iedere inwoner van Sint-Truiden kan binnenkort een gratis hoeveelheid compost en houtsnippers afhalen aan het containerpark. Met deze maatregel – die kadert in het lokale klimaatbeleid – wil het stadsbestuur van Sint-Truiden inwoners aanzetten om meer ecologisch te tuinieren. Compost en houtsnippers zijn milieuvriendelijke producten die iedere tuinier in huis …

Algemeen
Christoff, De Romeo’s, Xandee, Sam Gooris en Festeyn op 30/04 in Zoutleeuw

Ambiance parade met Festeyn, Sam Gooris, Xandee, De Romeo’s en Christoff op 30 april in GC De Passant Zoutleeuw. LAATSTE Tickets via onderstaande verkooppunten:* Online via deze link https://bit.ly/2NpFlFl* Schoonheidssalon Unique, Ossenwegstraat 59 Zoutleeuw* Drukkerij Peeters, Begijnhofstraat 5 Zoutleeuw* cafetaria Passant, bij Willy: 0495/38.56.05* Bloemenhal, Tiensesteenweg 267 Sint-Truiden* Robyns, Stapelstraat 80 …