Topprestaties van STRC op Orange Cup Lifesaving te Eindhoven 31 nov – 1 dec 2019

Algemeen

Meer dan 500 sporters van 16 verschillende landen stonden aan de start van de 5e Orange Cup Lifesaving in Eindhoven.

Toplanden zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Italië, Spanje en China tekenden present.
Ook de Sint-Truidense Reddingsclub stuurde 4 van haar beste atleten. Elise Croes, Lotte Istas en Jelle Vandersteen stonden aan de start bij de junioren U-19, Steven Defoin startte in de Open klasse.


Elise, Lotte en Jelle toonden waarom ze alle 3 geselecteerd zijn voor de Belgische Elitekern bij de Jeugd. In elk onderdeel waren ze de beste landgenoten en plaatsten zich meer dan eens bij de top 10 in dit internationaal gezelschap. Ook verbeterden ze telkens op één of meerdere onderdelen hun persoonlijke records en bevestigden ze hun tijden voor de elitekern bij de jeugd.


Hoogtepunt van het weekend was de nieuwe toptijd van Elise Croes op de 100m popredden met vinnen. Als 15-jarige was ze één van de jongste deelneemsters in dit internationale gezelschap maar ze verbaasde iedereen en veroverde de bronzen medaille.

Elise Croes

Haar tijd was meteen ook een verbetering van het Belgisch record bij de kadetten met ruim 2 seconden.
Teammaatje Jelle deed niet onder, hij bewees zijn status van beste Belgische popzwemmer en veroverde brons op de 50m popredden en de 100m reddingscombiné.


Onze 4 STRCers startten ook in de mixed lifesaving relay. Met een 10 deplaats op 39 teams in een nieuw Belgisch record kwamen ze moe maar tevreden uit het bad na een intensieve 2-daagse topwedstrijd.
Alweer mooie prestaties van de jeugd van STRC die zich nu even moeten focussen op de examens in school.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemeen
Ongeval Truilingenstraat

Afgelopen middag vond er een ongeval plaats in de Truilingerstraat. De bestuurder is ongedeerd liet trouwe lezer Jasper S. ons weten. Gerelateerd

Algemeen
Kerstcomedie “Vallende Sterren” in theater De Roxy

Op zaterdag 7 december beginnen de ‘Vallende sterren’ aan hun speelreeks in het gezelligste amusementstheater van Limburg : Theater De Roxy in St-Truiden. ‘Vallende sterren’ is de nieuwe kerstkomedie van auteur Yves Caspar, die zelf de regie voert en ook een kleine rol voor zijn rekening neemt. Caspar : “Enkele jaren geleden schreef …

Algemeen
Verenigingen kunnen tot eind 2020 in Oud Atheneum blijven

De verenigingen in het Oud Atheneum kunnen er nog tot eind 2020 hun activiteiten verder zetten. Dat is een jaar langer dan oorspronkelijk was voorzien. Hiermee maakt het stadsbestuur van Sint-Truiden een einde aan de onzekerheid waarin de verenigingen verkeerden. Een jaar geleden kregen de verenigingen van het Oud Atheneum …