Verenigingen kunnen tot eind 2020 in Oud Atheneum blijven

Algemeen

De verenigingen in het Oud Atheneum kunnen er nog tot eind 2020 hun activiteiten verder zetten. Dat is een jaar langer dan oorspronkelijk was voorzien. Hiermee maakt het stadsbestuur van Sint-Truiden een einde aan de onzekerheid waarin de verenigingen verkeerden.

Een jaar geleden kregen de verenigingen van het Oud Atheneum het nieuws dat ze tot eind 2019 in het gebouw konden verblijven. Deze termijn wordt nu met een jaar verlengd. 

“Om iedereen de best mogelijke oplossing te bieden en de garantie te geven dat de activiteiten kunnen worden voortgezet, houden we het Oud Atheneum nog een jaar langer open. De verenigingen kunnen er dus tot eind 2020 aan dezelfde voorwaarden als vandaag verblijven”, zegt schepen van Gebouwen Hilde Vautmans.

Ondertussen zoekt het stadsbestuur samen met verenigingen verder naar een alternatief. Zo zijn er voor de meeste verenigingen meerdere mogelijkheden in het cultuurcentrum de Bogaard, de Gazo, de voormalige Sint-Ritaschool, de nieuwe ontmoetingscentra in Zepperen, Runkelen en Halmaal, diverse erfgoedpanden, niet-prioritaire kerkgebouwen, rust- en verzorgingstehuizen en scholen.

“Wij doen ons uiterste best om voor de verenigingen van het Oud Atheneum in de loop van volgend jaar een nieuw onderkomen te zoeken. We plannen begin 2020 daarom opnieuw een persoonlijk gesprek hierover met hen”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
“Ik voel me ten zeerste onveilig, dus vanaf nu blijf ik thuis”

We werden vandaag op een zonnig terrasje in Velm aangesproken door een brave mijnheer. We gaan zijn naam niet op het internet zetten, maar het was een goede vriend van de betreurde Sint-Truidense kunstenaar sNARf, Frans Van Rompaeye. “Gij zijt toch van de gazet hé, awel, ik durf niet meer …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

%d bloggers liken dit: