Dertien volle pagina’s overlijdensberichten, in totaal 108 overlijdens de dankbetuigingen niet meegerekend, dat is het trieste record dat Het Belang van Limburg vandaag vestigde in zijn zaterdagkrant.

De krant heeft de voorbije weken uitgeblonken door het dunne karakter ervan, net als alle andere kranten trouwens. Nieuws is er uiteraard niet tenzij uit coronahoek. Sport is er al helemaal niet en gezien onze regering met volmachten regeert is er politiek ook niets te rapen, tenzij Maggy De Block in de knoei geraakt met haar mondmaskers of Pieter Decrem met zijn eigengereid optreden doet alsof hij baas is … in het Kremlin. Het resultaat: een ultradunne krant en onverwachte besparingen voor de uitgever. Nog een geluk dat u TruiensNieuws heeft om ten overvloede geïnformeerd te worden.

Maar 13 volle pagina’s overlijdensberichten en 108 doden, dat is bij ons weten nog nooit gebeurd. Vorig weekend waren er al 10 volle pagina’s, maar dat was nog ooit voorgevallen. Maar 13, ongeacht het lugubere getal, is nog nooit vertoond. Uiteraard heeft het weekend ermee te maken, en de coronacrisis, maar niet alles! Dit trieste record is er echter het bewjjs van dat we in zeer ernstige tijden leven, in moeilijke omstandigheden, dat leven en dood dicht bij mekaar staan en dat we hierbij mekaar moeten helpen door ons burgerschap te etaleren. En voor de rest geldt ook voor Het Belang van Limburg het oude Vlaamse spreekwoord: de een z’n dood is … een ander z’n brood.