Het Animal Rescue Team, we zouden er elke dag kunnen en willen over schrijven, maar dit verhaal is zeker de moeite om te delen. We laten de “redders” zelf aan het woord.

“We gecontacteerd door mensen in Bevingen dat men een puppy gevonden had en dat ze dachten dat hij gedumpt was. We gingen natuurlijk meteen ter plaatse met de chiplezer in aanslag. Maar die konden we al snel opbergen! Het ging hier namelijk om een jong vosje dat gevonden werd! We kregen ook te horen dat een vos dood in de gracht lag. We gingen even kijken en merken meteen dat het een lacterende moeder was. Dus we gingen er ook vanuit dat er nog andere jongen waren. Na wat zoeken in de richting van waar het jong onderaan een heuvel gevonden werd vonden we al vrij snel een 2de jong en vanuit de burcht hoorden we nog 1 tot 3 jongen ‘huilen’. Zelf konden we er niet aan dus vroegen we de brandweer van Sint-Truiden om hulp. Ze kwamen ter plaatse en we begonnen te graven om te kijken hoe of wat. Maar helaas zaten de jongen dieper en lieten ze zich ook niet meer horen door het lawaai rondom. We namen ons voor om nog enkele malen passeren als het wat rustiger is in de hoop dat ze zoals de andere 2 toch uit hun hol komen van de honger!

Rond 20u hebben we nummer 3 uit het hol gekregen!
Nadat we 45min stil hadden zitten wachten, hoorden we ze nog steeds ‘roepen’ op de moeder omdat ze honger hadden. Voor eentje werd de drang toch te groot en liet zich zien aan een gat dat gegraven was door de brandweer. Het was even snel zijn maar we konden hem veilig vangen!

We hoorden nog steeds 1 jong van diep in het hol hetzelfde geluid maken. Maar deze gaf helaas geen aanstalten op nog maar een beetje onze richting uit te komen. 

Natuurlijk liet het vossenverhaal ons niet los en besloten we om 22u45 nog eens te gaan kijken of er ondertussen geen klein bolletje schattigheid kwam piepen. Door de struiken probeerden we zo stil mogelijk naar boven te sluipen. En daar lag hij, 1m diep net aan de ingang van het hol te slapen. Zonder twijfel doken we het erin en net met de vingertoppen raakten we aan het vosje! Dus nummer 4 ook gered! We hoorden geen geluiden meer dus we zijn redelijk zeker dat we ze allemaal hebben! 

De jongen zijn overgebracht naar het Natuurhulpcentrum Opglabbeek en we kregen gisterenavond al een update dat ze goed drinken!

Nogmaals dank aan alle helpers en onze vrijwilligers die mee hielpen en instonden voor het transport!”