Dinsdag viel de langverwachte beslissing over de organisatie van het veelbesproken contactonderzoek. Een consortium van contactcenters, ziekenfondsen en een consultant zal de organisatie op zich nemen, voor een prijskaartje van maximaal 101 miljoen euro.

Een van de vier contactcenters is CallExcell uit Sint-Truiden. CEO Karin Van De Velde, ook voorzitter van Voka Limburg, is blij met de uitkomst. “Er is zeer hard onderhandeld met de overheid, en er zijn marktconforme prijzen gehanteerd. Elk bedrijf zal een deel op zich nemen, en we gaan er samen in slagen”, zegt ze in Het Belang van Limburg

CallExcell heeft ingetekend voor 150 mensen. Op de Nederlandstalige markt is er momenteel zeer weinig technische werkloosheid bij onze werknemers, dus zullen ze die werkkrachten moeten rekruteren en opleiden.

Op de vraag of het dan de bedoeling dat CallExcell de Limburgers zal opbellen, antwoordde Karin Van De Velde: “Hoe het georganiseerd wordt, daar zijn we nog niet uit. Ik vermoed per regio, het lijkt me niet logisch dat wij West-Vlamingen moeten contacteren. Al kan dat uit privacy-overwegingen ook net goed zijn, zo is er minder kans dat de contactonderzoekers de patiënt kent.”

De mensen die in dit project aan de slag gaan zullen 11.33 euro per uur verdienen in een werkweek van 38 uur.