In Sint-Truiden kan jong en oud op 30 oktober genieten van een wel héél bijzondere avondwandeling. Maar liefst 45 culturele verenigingen, museum De MINDERE en de Academies Haspengouw zetten hun schouders onder “Cul-Tour”. Een culturele tour doorheen Sint-Truiden langs de nieuwe wandelroute van Sint-Truiden by lights.

Zaterdagavond 30 oktober staat Sint-Truiden helemaal in het teken van muziek, toneel, culinair genot, tentoonstellingen en optredens. Langsheen de nieuwe wandelroute van Sint-Truiden by lights krijgen bezoekers er heel wat extra beleving bij. Deelnemers kunnen vanaf 19u aan de ingang van het stadhuis vertrekken voor een avond vol verwondering.

Culturele verenigingen geven het beste van zichzelf
“Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de mooi uitgelichte monumenten in onze stad. Onderweg zijn er toneelgroepen die kleine toneelstukjes spelen en verenigingen die hun werking op een ludieke manier toelichten, beeldende installaties. Verwacht daarnaast op verschillende historische binnen locaties zoals de Sint-Gangulfuskerk, de Begijnhofkerk, de Academiezaal en de Kapucijnenkapel kooroptredens, tentoonstellingen, theater of muziek. We zijn fier op ons verenigingsleven. Ze hebben er duidelijk zin in na een lastige corona-periode”, vertelt schepen van Cultuur Jurgen Reniers.

Nog meer beleving
Ook Museum de MINDERE en de Academies Haspengouw zijn van de partij. Circus Paljasso zorgt bovendien voor een extra “vurige” toets aan het geheel. Er zijn uiteraard ook verenigingen die voor een herfstig hapje of drankje zorgen, je komt deze standjes niet alleen tegen op de route maar zeker ook op het begijnhof waar iedereen terechtkan om gezellig na te kaarten met wat lekkers.

 

Praktisch
Deelname gratis, inschrijven niet nodig.
Bezoekers kunnen een plannetje afhalen ter hoogte van dienst toerisme op de Groenmarkt.
De animatie loopt van 19u tot 23u.
Het volledige programma is terug te vinden op www.sint-truiden.be/cultour