Zondag overhandigde Fighters Against Cancer (FAC) de opgehaalde sommen plechtig aan hun gekozen initiatieven. Het leeuwendeel van de FAC-ophalingen gaat naar het Dierenpaviljoen Animo van het Trudoziekenhuis.

158.000 euro. Dat is het totaalbedrag dat FAC gisteren kon uitdelen na een jaar vol inspanningen. De opbrengsten gaan naar doelen die strijden tegen kanker en initiatieven nemen om het voor kankerpatiënten zo comfortabel mogelijk te maken. Zo wordt er 141.666  euro gepompt in het in opbouw zijnde dierenpaviljoen van het ziekenhuis van Sint-Truiden. Patiënten zullen er hun huisdieren, die ze hard moeten missen, kunnen bezoeken. De ontmoetingsruimte zal wellicht rond de zomer van ’23 operationeel zijn.

Daarnaast schonken de FAC-leden nog kleinere bedragen aan goede doelen. Die toonden zich zeker ook tevreden. Zo krijgen Tuki en KickCancer Foundation elks 5000 euro, en gaat er 7500 euro naar  Villomah.

Hartverwarmend

“Het is dankzij de vele schouders waar Fighters op kan rekenen en het niet aflatend enthousiasme van bijzonder veel vrijwilligers en partners, dat we ook dit jaar kunnen afronden met een nieuw monsterbedrag”, klonk het trots bij FAC. “Het is hartverwarmend om zien dat velen zich betrokken voelen bij ons initiatief en het hart op de juiste plaats hebben.”

FAC kan naar eigen zeggen terugvallen op particulieren, service-clubs, zelfstandigen en ook grote marktspelers en rijke ondernemers. Daarnaast zijn er scholen, motorclubs, supporters en hooligans van STVV én Genk die FAC hebben gesteund. Fighters Against Cancer werd zes jaar geleden opgericht door Bert Vanmechelen, advocaat en voorzitter van Thai-Box en MMA-club ‘Death Row’.

Foto’s ©FAC