Truiense loopweek voor scholen wordt coronaveilige Halloweenrun

Algemeen

Ook dit jaar organiseert de dienst Sport Sint-Truiden haar editie van de Vlaamse loopweek voor scholen. De coronamaatregelen zorgen er wel voor dat deze editie een vernieuwd jasje krijgt, waar veiligheid, gezondheid en beleving binnen het Halloweenthema centraal staan.

Met ruim 4000 deelnemers groeide de Truiense loopweek voor scholen de voorbije jaren uit tot de grootste scholenveldloop van Vlaanderen. Door de coronamaatregelen ondergaat het event dit jaar enkele aanpassingen en wordt de organisatie niet over 3 dagen maar over 2 volledige weken gespreid.

Van 12 tot en met 16 oktober kunnen de scholen uit het centrum met hun klasbubbels op afspraak terecht op het loopparcours in ’t Speelhof. De week erna gaat de dienst Sport op tournee en bouwt in de scholen van de deelgemeenten ter plaatse een parcours op maat. Het lopen gebeurt dus enkel in klasverband, waardoor leerlingen van de ene school niet in contact komen met leerlingen van andere scholen.

“Door deze aangepaste editie van de loopweek voor scholen bieden we onze leerlingen toch de kans om op een coronaveilige manier te sporten. Bovendien gebeurt alles in het thema van Halloween en moeten de leerlingen op het parcours enkele obstakels overwinnen, wat voor extra beleving zal zorgen. Toeschouwers zijn dit jaar omwille van veiligheidsoverwegingen helaas niet toegelaten langs het parcours,” zegt schepen van Sport Jurgen Reniers.

“Organisatoren van evenementen moeten door corona rekening houden met heel wat maatregelen en protocollen. Toch willen we jongeren op een leuke manier aansporen om te bewegen en te sporten. Daarom willen we de leerlingen van onze Truiense scholen een onvergetelijke loopweek in Halloweensfeer bezorgen,” besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Heers: feestje zonder social distance zet kwaad bloed

Daags nadat de horeca wederom de verplettende boodschap heeft gekregen om verplicht te slikte duiken er plots beelden op van een feest in de gemeente Heers. Het is de zaakvoerder van een traiteur zaak die de zaak aan het licht brengt. “Wraakroepend, terwijl wij alles doen om de veiligheid te …

Algemeen
Geen kind meer naar school met lege boterhammendoos

Vandaag 17 oktober, is het Werelddag van het Verzet Tegen Armoede. En die dag is broodnodig in ons land. Maar liefst 1 op de 5 Belgische kinderen groeit op in armoede. Corona heeft hun situatie alleen maar verergerd. Door Corona steeg het aantal kwetsbare gezinnen in onze gemeente. Philip Pirard, …

Algemeen
Maatregelen van de regering komen niks te vroeg

Vorige dinsdag zijn er voor het eerst meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers die Sciensano.deze morgen meedeelde. Het totale aantal bevestigde gevallen sinds het begin van de epidemie klimt zo boven de 200.000 uit, tot 202.151 zaterdagochtend, een stijging met 10.192. Pikant detail: …