Als u een van deze dagen telefoon krijgt om uw contactgedrag door te geven, dan is de kans groot dat dit telefoontje uit Sint-Truiden komt, vanop Stayen, en zelfs van Justien Odeurs, de doelvrouw van onze nationale ploeg.

De overheidsopdracht voor contactonderzoek werd toegekend aan een consortium van vier contactcenters, vijf ziekenfondsen en een consultant. Samen krijgen zij 101 miljoen euro.

”Te duur”, klonk de kritiek. “Maar we organiseren ook de volledige omkadering, de opleidingen, de rekrutering…”, zegt Karin Van De Velde, CEO bij Callexcell. “Daar is bij die becijfering geen rekening mee gehouden. Dit komt van jaloerse contactcenters die niet in het consortium zitten.”

Ook het bruto uurloon (11,33 euro) dat door een vacature van VDAB verspreid werd, riep vragen op. Een snelle berekening: nauwelijks 1.800 euro bruto per maand voor een stresserende job is ook geen vetpot. “Maar daar zijn ze het woordje ‘vanaf’ vergeten. Een 18-jarige schoolverlater zonder ervaring zal hier dat loon krijgen. Maar wie ouder is of meer ervaring heeft, krijgt uiteraard meer. Dat is volledig geregeld volgens de geldende barema’s.”

Een van de nieuwe krachten in Callexcell is de Truiense Justien Odeurs, bijna 23 en doelvrouw van Anderlecht Ladies en de nationale damesvoetbalploeg Red Flames. Na twee maanden zonder voetbal sloeg de verveling bij de Truiense toch wel wat toe. En dan is een callcenter een leuke afwisseling tot het balletje weer aan het rollen gaat.