De topper tussen Velm en Vechmaal stond voor veel Velmenaren met stip aangeduid op de voetbalkalender. Na de 1-1 van vorige week tegen Habo Borgloon waren de troepen van Pieter Casters uit op revanche. Nog belangrijker was de eerste plaats die op het spel stond. Tijdens de eerdere ontmoeting tussen de twee ploegen trok Velm aan het laatste eind.Velm verloor tevergeefs de kraker met 3-1, waardoor ze vrede moeten sluiten met de derde plaats. Vechmaal en HO Heide doen haasje over. Ondanks de eerste periodetitel binnen is, zal het voor de echte titel strijden worden sinds het vertrek van coach Philip Heusdens.

In dezelfde reeks kon Aalst aan de bak tegen Habo Borgloon. Met de forse wind en de huidige staat van het veld konden we niet meteen een namiddag met veel verzorgd voetbal verwachten. Aalst kwam al snel 3-0 achter, de twee aansluitingstreffers van Dieter America telden als vijgen voor Pasen. Aalst zal komende weken punten moeten sprokkelen om onderin niet in de problemen te komen.

Eerste provincialer Zepperen-Brustem probeerde het knappe gelijkspel tegen Schoonbeek-Beverst te verzilveren. Met Bregel Sport op de agenda niet meteen een makkelijke opdracht. Echter bracht de wedstrijd niet veel spektakel en bleven beide ploegen steken op een 0-0 gelijkspel.

De dames van STVV in 1A hadden een echte derby op het programma staan tegen KRC Genk. Ze bleven steken op een povere 1-1 en op de derde plaats in eerste provinciale. Het enige Truiense doelpunt kwam van Emilie Dillaerts. Volgende week gaan ze opzoek naar een nieuwe driepunter op het veld van Lommel United.

Tenslotte de vrouwen in tweede provinciale. de ongeslagen klassementsleider STVV B kreeg een vierpuntenmatch voorgeschoteld tegen en in Bilzen, de tweede. En die status van “ongeslagen” behouden de Truiense dames na een zege met 0-6. Meteen geeft dat cijfer ook de waardeverhouding aan. En de dames van KVV Zepperen-Brustem blijven verrassen. Op het veld van Piringen werd vlot gewonnen met 1-4 zodat de Zepbru-vrouwen op een mooie vierde plaats in de klassering prijken. Wie had dat durven denken tijdens hun allereerste competitie?