Het bekende bloemen- en tuincentrum van de familie Sampermans in Nieuwerkerken onderging een metamorfose: alles wat er stond verdween en vandaag kan je er terecht in een fonkelnieuw ultramodern complex. De toekomst is weer verzekerd.

Bijna 50 jaar geleden begonnen Raf Sampermans en zijn vrouw Lea Raemaekers een bloemenzaak in Hasselt. Het werd een successtory, want Hasselt werd te klein. Niet wat klandizie betreft maar qua uitbreidingsmogelijkheden. Tien jaar later verhuisden ze dan naar Nieuwerkerken: ruimte zat om een flink uit de kluiten gewassen tuincentrum uit te bouwen. Het werd een zaak met uitstraling in de regio.

Twee jaar geleden nam de tweede generatie de zaak over: Jan en Tom Sampermans hadden nieuwe, frisse en uitdagende ideeën over de handel. Bovendien was de winkel van 35 jaar geleden opnieuw veel te klein geworden

In januari 2019 begonnen ze met de bouw van een nieuw complex volgens de modernste technieken qua milieu, verlichting, gebruiken van water, isolatie en ontvangst van de klanten. Dat volledig gerenoveerde tuincentrum is nu klaar en Tom en Jan heten iedereen welkom op het openingsweekend van 6 tot 8 maart aan de Diestersteenweg in Nieuwerkerken.