Eerste courgettes en courgettes de Nice van het seizoen geveild bij BelOrta

Goed Nieuws

BelOrta veilde gisteren de eerste courgettes en courgettes de Nice van 2020. Deze werden aangeleverd door producent Dirk de Wit van ‘D.L.T.’ en aangekocht door Guy De Winne en Groenten- en Fruit Import van Ooijen B.V..

Reeds jarenlang vaste waarde bij de Belgische consument

Gisteren vermarkte BelOrta de eerste courgettes en courgettes de Nice van 2020. Producent Dirk de Wit van tuinbouwbedrijf ‘D.L.T.’ voerde deze primeurcourgettes en courgettes de Nice aan. De primeurcourgetten werden aangekocht door Guy De Winne en de courgettes de Nice door Robert van Ooijen van Groenten- en Fruit Import van Ooijen B.V.

In 2019 voerden de producenten bij BelOrta ruim 12.000.000 stuks groene courgettes aan. Dit seizoen verwachten we een gelijkaardig aantal, een stevige productie dus. De courgette situeert zich dan ook reeds enkele jaren in de top 10 van populairste groenten in België. Dit dankt ze ongetwijfeld aan haar veelzijdigheid in de keuken. Onder meer in pasta’s, ovenschotels, quiches,… is de courgette een erg dankbare smaakmaker.

Verrassend divers assortiment courgettes

Net als voorgaande jaren kan je bij BelOrta opnieuw terecht voor een uitgebreid gamma courgettes – conventioneel of bio, lang of rond, klassiek groen of opvallend geel. De courgettini behoort ook dit jaar opnieuw tot het aanbod. Deze aantrekkelijke en smaakvolle groente is een jong geoogste ‘mini-courgette’ met een zachte textuur en is beschikbaar in gele en groene kleur. Courgettini is vooral gegrild een heerlijke lekkernij. Het kleinere formaat maakt van de courgettini ook een ideaal alternatief voor zij die wat extra variatie in de gezonde snack zoeken.

Andere specialties in het courgette-assortiment zijn de gele, witte en ronde courgette (‘Courgette de Nice’). Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot vaste waarden in het uitgebreid aanbod van BelOrta-groenten. De Courgette de Nice, beschikbaar in groen, geel en wit, is erg decoratief en interessant als afwisseling voor gevulde tomaten. Ze kan ook gemixt in een kist aangeboden worden.

Ook Fleur de courgette opnieuw beschikbaar : een ware delicatesse

Ook van de fleur de courgette werden vorige week de eerste exemplaren van 2020 verkocht. Deze kleine vruchten van de courgette die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit, worden in culinaire middens als een ware delicatesse gezien. Inspiratie nodig voor de bereidingswijze? De bloem smaakt heerlijk, zowel gevuld als gefrituurd. Omwille van het delicate karakter van deze exclusieve groente wordt Fleur de courgette enkel op aanvraag aangeleverd.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Goed Nieuws
Handelaars Sint-Martenplein maken gelijktijdig etalage

Solidariteit, dat is wat we nodig hebben om het Covid-19 virus in te perken. De handelaars van het St-Maartenplein geven wat dat betreft alvast het goede voorbeeld.   Zij gingen immers afgelopen week allemaal gelijktijdig hun etalage een nieuw jasje geven, aangepast aan de tijd van het jaar.    “Het …

Goed Nieuws
Steun Lindsey & Marco met hun acties voor het verzorgingspersoneel

Lindsey & Marco zorgen ervoor dat de “helden” van het Sint-Trudo Ziekenhuis en de triage op de Veemarkt elke dag verse soep & fruitsap krijgen.  Uiteraard zijn de ingrediënten hiervan niet gratis. Wie hen wil steunen mag verse groeten, fruit, bouillonblokjes of zelfs gasbussen (om mee te koken) naar hun …

Goed Nieuws
Brouwerijen Wilderen helpt apotheken met alcohol

Ze hadden het zelf nooit gedacht, maar in tijden van crisis kan uiteindelijk alles. Het is geen geheim dat de apothekers momenteel met (te) weinig alcoholgel zitten. De brouwerij draagt echter haar steentje bij door massaal liters “Graanalcohol” te bezorgen. “Graanalcohol” bezit 96,2% pure alcohol en kan hierdoor gebruikt worden …

%d bloggers liken dit: