Deze avond om 20.45 uur komen de onverwachte leiders uit Brussel, Union Saint-Gilloise, op bezoek op Stayen. Als u het ons vraagt: een uitgelezen kans om de wanprestatie van vorig weekend naar de geschiedenis te verwijzen.

Bij de Brusselaars lopen er nogal wat mensen rond met een knalgeel Kanarieverleden Enkele voormalige medewerkers van STVV zijn nu in Brusselse loondienst zoals kinesist Wilfried Schiemsky, dokter Koen Pansaers en CEO Philippe Bormans. Ex-stvv trainer Chris O’Loughlin is er sportief directeur.

En dan zijn er nog drie doelmannen met een verleden op Stayen.
Anthony Moris trok in januari 2014 op huurbasis van Standard naar STVV. Daarna viel hij zes maanden zonder club. KV Mechelen raapte Moris op. In de zomer van 2018 tekende hij een contract bij Excelsior Virton. Moris zit sinds medio 2020 bij Union Saint-Gilloise.
De 26-jarige Lucas Pirard zat bij Standard en belandde na een avontuurtje bij Lommel SK in 2016 bij STVV. Drie jaar later verhuisde Pirard naar Waasland-Beveren. Zes maanden later volgde Union.
Truienaar Tibo Herbots (20) was even derde keeper bij STVV en tekende in de zomer van 2020 een driejarig contract bij Union. Of hoe heten ze dat? STVV, hofleverancier van Union? Maar dat is nog geen reden om cadeaus te geven.

STVV – UNION
STAYEN
VRIJDAG 3 DECEMBER
20.45 UUR