210610-valk4210610-valk6Vandaag werd de slechtvalk, die door de brandweer uit zijnnetige positie bevrijd werd, terug meegebracht uit het Natuurhulpcentrum. Samen met de mensen van Dierenparkje ‘t Speelhof van de stad Sint-Truiden gingen de vrijwilligers van ARS op zoek naar het nest of een ideale losplaats voor de jonge slechtvalk.
Maar… Een slechtvalk broed en brengt zijn tijd door hoog op torens.. Vermoedens waren dat het nest op de kerktoren van de OLV-kerk op de Hrote Markt was. Dus daar begonnen de ARS-mannen aan een  warme klimtocht..
Na een 10-15min aan trappen, ladders, trappen en nogmaals ladders te beklimmen kwamen ze in het puntje van de kerktoren uit, zo’n 40-45 meter hoog!  Ze vonden een plaatsje waar al duidelijk duiven opgepeuzeld waren en besloten het jong daar dus ook terug te plaatsen! Nu maar hopen dat alles goed komt verder! Moest iemand hem toch ergens spotten op de grond of dergelijke,  aarzel dan zeker niet om de Animal rescue Sevice e bellen en probeer hem zeker niet zelf te vangen!! Want dit zou wel eens pijn kunnen gaan doen aan de vingertjes en handen.
De vrijwilligers maakten natuurlijk van het moment gebruik om enkele foto’s te maken de ultieme vovenkant van de OLV-kerk.
210610-valk5