Heerse burgemeester bedankt voorganger en bevolking

Vorige maandag legde Kristof Pirard de eed af als nieuwe burgemeester van Heers. Na de verkiezingen was afgesproken dat Henri Dumont na anderhalf jaar de burgemeestersjerp zou doorgeven aan zijn partijgenoot en eerste schepen Kristof Pirard.

Ook in de vorige legislatuur was Pirard trouwens al twee jaar burgemeester. Nu hij al een beetje routine heeft, voelde hij zich bij zijn eedaflegging naar eigen zeggen dan ook een stuk relaxter dan vorige keer.

Kristof Pirard ziet in de komende 4,5 jaar drie grote uitdagingen in Heers, die trouwens ook zijn vastgelegd in het meerjarenplan. “Enerzijds willen we onze sporthal volledig renoveren en er een bijgebouw aan toevoegen. Daarnaast willen we een nieuw academiegebouw met daarbij een bibliotheek, spelotheek en zelfs babytheek. Tenslotte willen we in de toekomst kijken of we een palliatief dementiehuis kunnen bouwen in Heers en zelfs ook een jeugdkamp.”

En hoe staat Kristof Pirard tegenover een eventuele fusie van gemeenten? Een fusie met Sint-Truiden ziet hij niet zitten omdfat zijn lan,delijke gemeente opgeslorpt zou worden. Een fusie met een gelijkwaardige gemeente waarin Heers zijn eigenheid kan bewaren, kan volgens Pirard wel bekeken worden, volgens het VRT-journaal.

“Eergisteren mocht ik de eed in handen van waarnemend Gouverneur Carlier afleggen als burgemeester van de mooie gemeente Heers. Ik wil dan ook graag mijn goede vriend en voorganger, Henri Dumont, bedanken voor alles wat hij gedaan heeft. Wij hadden de afgelopen jaren een prachtige tandem die door Heers trok en dat zal in de toekomst niet anders zijn! Ik ga mijn uiterste best doen om Heers nog aangenamer, plezanter, mooier, … te maken dat het al is. Wij gaan erin vliegen, wij blijven elke dag keihard werken voor, tussen en met de inwoners van Heers en dit samen met het ganse team van VLDUMONT. Ik wil ook mijn lieve vrouw, Gaëlle, de kinderen, mijn ouders en schoonouders, mijn (schoon)broer en (schoon)zussen bedanken voor al de steun die ze mij altijd gegeven hebben”, zegt hij nog op zijn FB-pagina.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Lockdown bis is er, en dit zijn de nieuwe-oude maatregelen.

Onze ministers spreken dan wel van een lockdown, en inderdaad, de maatregelen gaan pijn doen. Maar een echte lockdown zoals in Frankrijk is het zeker niet geworden. Men heeft een belangrijk element van een echte lockdown (voorlopig) achterwege gelaten, namelijk de maatregel over de verplaatsingen. Waarschijnlijk zal daar een reden …

Algemeen
‘s Zondags de mis bijwonen via streaming op www.trudofederatie.be

Corona doet zich weer in volle kracht gelden. Onze bisschoppen schrijven: “De kaart van ons land kleurt opnieuw donkerrood zowel in Brussel, Wallonië als Vlaanderen. De dagelijkse cijfers van besmettingen met het COVID-19 virus, van opnames in een ziekenhuis, van patiënten op Intensive Care en van overlijdens blijven stijgen. Dat …

Algemeen
Voilà, ze zijn er weer, de Wc-papierhamsteraars

Het is onze taak de mensen te informeren. Bij deze dus: het is vandaag vrijdag, de eerste shopdag van het weekend, de regeringen zitten nog steeds samen om te zien welke maatregelen ze gaan nemen om corona in te dijken, en de kuddegeest maakt zich al meester van de menigte: …