Vanaf 1 juli mag iedereen weer van bil.

De bars in de omgeving van de Luikersteenweg in Sint-Truiden mogen vanaf 1 juli 2020 heropenen onder strikte voorwaarden. Zo komt er een verplichte sluiting tussen 1 uur ‘s nachts en 7 uur ‘s morgens, gelden de afstandsregels ook tussen de diensters in de vitrines, komen er verplichte hygiënische hulpmiddelen en dienen alle uitbaters van eroshuizen zowel het burgemeestersbesluit over de heropening van de bars als de veiligheidsrichtlijnen rond seksuele dienstverlening te afficheren.

Lege straten en gedoofde neonlichten, nooit eerder was het zo stil op de Chaussée d’Amour dan tijdens de coronacrisis. Nu de maatregelen versoepelen, de horeca opnieuw open is onder strikte voorwaarden, kunnen vanaf 1 juli de bars heropenen mits naleving van de federaal opgelegde maatregelen die van kracht zijn voor de sector en het burgemeestersbesluit van 25 juni 2020. Zoals bij de horeca zullen ook de bars/eroshuizen het sluitingsuur moeten respecteren. Ze moeten sluiten tussen 1 uur ’s nachts en 7 uur ’s morgens. Daarnaast worden ze verplicht om extra hygiënisch materiaal te voorzien waaronder mondmaskers en alcoholgel. Verder wordt opgelegd de ruimtes na elke klant voldoende te verluchten en te ontsmetten.

Op 9 juni 2020 is er een veiligheidsprotocol uitgewerkt rond sekswerk dat door de corona-expertengroep en federaal minister van Middenstand Dennis Ducarme werd goedgekeurd. Verder is er voor Sint-Truiden een burgemeestersbesluit uitgevaardigd dat van toepassing is tot er nieuwe beslissingen komen afhankelijk van de gezondheidsrisico’s en gebaseerd op de aanbevelingen van experten. De handhaving zal gebeuren door de politie via GAS-boetes.

Alle baruitbaters krijgen een infobrief waarin de regels duidelijk worden opgesomd. Daarnaast ontvangen ze ook het burgemeestersbesluit en de affiche met coronamaatregelen rond seksuele dienstverlening. Het is verplicht deze op te hangen op elke vitrine van elke prostitutieruimte.

De seksparadijzen aan de Luikersteenweg zijn dus blijkbaar geen “nightclubs’, wat die blijven vooralsnog dicht.

De werksters in die “seksparadijzen” doen aan sociaal werk. De naam hoer moet verdwijnen. Het zijn vrouwen die zorgen dat er minder geweld gebeurt op straat en in huishoudens. Trouwens: studies wijzen uit dat de meeste mannen die zulke dames bezoeken daar naar toe gaan om eens lekker te kunnen praten over hun moeilijkheden thuis. Neem ze weg en de politie krijgt handen te kort om huishoudgeweld te gaan oplossen. Alleen het verplichten tot prostitutie en het geweld tegen vrouwen moet stoppen.

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: