De stad Sint-Truiden maakte tussen de Stokstraat en de wijk Het Dekken een prachtig fiets- en wandelpad, het Begaardenpad, mooi ingericht, goed verlicht, een lust voor elke fietser en wandelaar.

Het was vooral de bedoeling om jonge fietsers van ‘de wijk’ veilig naar school te laten gaan. Maar dergelijk initiatief wordt blijkbaar niet door iedereen zo geapprecieerd

Vandaag kregen we een melding van vandalisme op het Begaardenpad en in de Weertstraat. Er werden hoesjes van de Telenet-installaties afgetrokken en op brievenbussen of in lege glasbakken gedeponeerd Het insectenhotel en een zitbank werden gemolesteerd. Er werden ook paaltjes uitgetrokken bij de Waterkuil en de perenplantages moesten er ook aan geloven.

Blijkbaar was dat niet het werk van een enkeling maar van “mensen” in groep. Op het einde van hun vakantie? Die is nog maar halfweg, maar ja, met die ongeziene tijd van tegenwoordig weet je nooit.

Een buurtbewoner merkte ook op dat jongeren afgelopen nacht daar nog om half twee aan het rond crossen waren met hun brommertjes.

Met dank aan Mariëlle Dams en Philip Rousselle voor de foto’s.