De kinderen en jongeren van de Chiro in Brustem kunnen iedere zaterdag van 15u tot 18u in alle veiligheid op straat spelen. Dan wordt de Burggracht in het dorp afgesloten voor auto’s.

De Burggracht werd vorig jaar samen met verschillende andere straten in Brustem heraangelegd. Er is een tijdje gewerkt in de straat, maar dat vonden de Chiroleden van het dorp helemaal niet erg. In de periode dat de Burggracht afgesloten was, konden zij er veilig en ongestoord spelen.

“We hebben daarom op vraag van de leiding en de ouders onderzocht of we de straat tijdens het wekelijkse samenkomstmoment op zaterdagnamiddag voortaan altijd kunnen afsluiten. Er woont alleszins niemand in de straat, waardoor bewoners niet gehinderd worden. Bovendien hebben mensen die het parochielokaal – de uitvalsbasis van de jeugdbeweging – of het nabijgelegen kerkhof willen bereiken, voldoende alternatieven”, zegt schepen van Openbare werken Ingrid Kempeneers. 

“We kunnen dus probleemloos de Burggracht elke zaterdag tussen 15u en 18u afsluiten. Dankzij deze beslissing kunnen de meer dan 120 kinderen en jongeren van de Chiro in Brustem veilig en ongestoord hun zaterdagnamiddag doorbrengen. Dat is iets waar wij als stadsbestuur graag aan meewerken. De Chiroleiding zal er zelf voor zorgen dat de straat correct wordt afgesloten en naderhand weer toegankelijk is, zodat alles vlot verloopt”, besluit burgemeester Veerle Heeren.