Verdere daling nieuwe besmettingen

Algemeen

Op dinsdag 2 juni werden 70 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 43 in Vlaanderen, 21 in Wallonië en 6 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 58 685.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 819 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 31 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 172 patiënten, dat is een stijging met 6 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 959 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 25 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 522 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 17 in de voorbije 24 uur. Van die 17 overleden 11 mensen in het ziekenhuis en 6 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 83% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 522 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (26%) als vermoede (74%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

Algemeen
20 spelers positief bij Moeskroen: match tegen STVV wordt uitgesteld

Het is zo goed als zeker, tenzij er in Moeskroen massaal naar Lourdes, Famima, Banneux en Scherpenheuvel getrokken wordt in de hoop op een mirakel: Moeskroen-STVV van zondag 1 november om 16.00 uur zal niet doorgaan. Na de 13 positieve coronatests van vorige week, zijn er gisteren nog eens 7 …

Algemeen
Rode Kruis Sint-Truiden breidt wagenpark uit met uw steun

Tuta tuta, heb je het al gehoord? Rode Kruis Sint-Truiden heeft een nieuw wagenpark. Dit wil zeggen dat we niet enkel een nieuwe ziekenwagen, maar ook een nieuwe minibus hebben aangekocht. Dit was nodig omdat de vorige wagens verouderd waren. Dankzij onze vrijwilligers konden we dit project waar maken, zij …