Zaterdag opende de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie voor het vijfde jaar op rij haar fototentoonstelling, het resultaat van de wedstrijd van 2020.

Het was schepen van Landbouw, Hilde Vautmans (Open VLD), die in haar drukke agenda de tijd vond op de expo van “haar” Commanderie opende. “Het is toch godgeklaagd”, zegde ze, dat er jaarlijks 2 img_4232miljoen aan Europese gelden worden weggesmeten omdat onze scholen niet inschrijven op het programma van Europa om het verbruik van fruit, groenten en melk bij onze kinderen aan te zwengelen, ook al omdat img_4250-2Vlaanderen boven op de regels van Europa nog eens een aantal eigen regeltjes invoerde zodat het initiatief minder interessant werd. Met die twee miljoen konden we onze landbouwsector een ernstige injectie geven.”

Voorzitter grootmaarschalk Jos Lacroix stelde dat de Keizerlijke Commanderie in het verleden al acties ondernam naar de scholen toe, en dat dit best een nieuw actiepunt van de Commanderie zou kunnen worden. Hij bedankte ook de bvba CLS (alles voor je evenement) voor de technische ondersteuning en Monique Wathion van de Fwajee voor het ter beschikking stellen van de expositieruimte.

img_4230Hilde Vautmans verklaarde vervolgens de tentoonstelling voor geopend. Die is te bezoeken tijdens de openingsuren van cultuurcafé De Fwajee (Plankstraat 18 te Sint-Truiden), elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18.00 uur tot 23.00 uur en tijdens de concerten, voordrachten en voorstellingen in De Fwajee en in de Academiezaal. Nog tot en met 25 september, dan worden de prijzen uitgedeeld om 17.00 uur.

Ondertussen loopt de fotowedstrijd van 2021 nog steeds en kunnen foto’s met als hoofdonderwerp “het fruit”, al dan niet bewerkt, binnen gestuurd worden tot 31 december 2021.  Het volledige wedstrijdreglement vind je HIER . Ze moeten verzonden worden naar fotowedstrijd@keizerlijke-commanderie.be