De 31-jarige Lonenaar Sil Rouvrois vervoegt met onmiddellijke ingang de A-kern. Hij maakt zo de overstap van U16 coach naar assistent-coach van Peter Maes.

ouvrois assisteerde in december al ad interim-coach Stef Van Winckel en bleef daarna nog een tijdje deel uitmaken van de sportieve staff van Peter Maes. Nu neemt Maes hem permanent op in zijn staff als assistent-coach. “Met de overgang van Sil naar de A-kern tonen we dat we de doorstroming van staff en jeugdspelers hoog in het vaandel dragen. Op die manier behouden we de eigenheid van STVV.” vertelt Peter Maes.

Ook COO Youth Bob Magotteaux is verheugd met de doorstroming van Rouvrois. “Wat de U16 betreft, hopen wij onze staf spoedig te kunnen versterken, maar wij zijn in de eerste plaats heel erg blij voor Sil. Het is een hele eer voor STVV Youth dat we met Sil één van onze getalenteerde jeugdcoaches zien doorstromen naar de A-kern en nu iemand in de technische staf hebben die enerzijds onze jeugdwerking door en door kent en anderzijds ook onze beloftevolle jeugdspelers, toch zeker van U13 tot en met U21.”

Rouvrois behaalde in het verleden mooie resultaten met de U15 van STVV en maakte hierna samen met deze spelers de overstap naar de U16. Sil, die sinds 2019 actief is binnen de jeugdwerking van STVV, is blij met zijn overstap naar het eerste elftal. “Sinds de komst van de nieuwe hoofdcoach hangt er een positieve sfeer rond de club en is er veel energie voelbaar binnen de club. Daar wil ik graag met veel enthousiasme verder aan meewerken. Ik ben het Japanse management, hoofdcoach Peter Maes en ook onze jeugdopleiding dankbaar voor deze stap. Daarom zal ik ook de ontwikkeling van onze jeugdspelers zeker blijven volgen, aldus de kersverse assistent.