Bij Viva-svv staken ze in deze coronatijden de handen uit de mouwen voor de vrouwen, kinderen, de gezinnen van de opvangcentra in Vlaanderen. Ook kinderen in het asielcentrum in Bevingen ontvingen knutsel- en spelpakketten van de organisatie. In het totaal werden er 69 pakketjes verdeeld.

Niet alleen voor volwassenen zijn het vreemde tijden. Ook kinderen hebben het lastig met alle maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Ze kunnen niet samen spelen met hun vriendjes en alle leuke vrijetijdsactiviteiten zijn opgeschort. Dat geldt ook voor kindjes die in asielcentra verblijven. In de meeste opvangcentra mogen de kinderen niet meer in groep spelen en brengen ze het grootste van hun tijd nu door op hun gezinskamer. Het personeel, dat ook vaak in halve teams moet draaien, doet z’n uiterste best om het voor de families zo aangenaam mogelijk te maken, maar dat is niet evident. De verveling slaat toe, net op een moment waar elke afleiding van het vele coronanieuws meer dan welkom is.

Viva-svv besloot daarom voor deze gezinnen spel- en knutselpakketten te maken. Daarin zitten boekjes met knutselinstructies en kleurplaten, allerlei teken-, schilder- en knutselmateriaal, wat speelgoed en leuke gezelschapsspelletjes. De respons was erg groot: in totaal gingen 23 centra op het aanbod in en zo’n 650 gezinnen met in totaal 1.200 kinderen kregen intussen een knutselpakketje. Ook in Bevingen bracht Viva-svv een zeventigtal knutselpakketten naar het lokale opvangcentrum. Uit de vele enthousiaste reacties blijkt alvast dat dit intussen voor heel wat knutselplezier heeft gezorgd. “En dat vinden wij dan weer een lichtpuntje in deze uitdagende periode”, klinkt het bij Viva-svv.