Word buddy van een asielzoeker en ontmoet de wereld in je achtertuin! Wat doet een buddy? Je trekt er af en toe op uit voor een leuke uitstap met één van onze bewoners. Je laat de persoon kennismaken met het leven in België en ondersteunt zo zijn of haar integratie. Jullie ontmoetingen zijn ideale momenten om het Nederlands te oefenen. Spreek je vlot Nederlands en ben je ouder dan 18 jaar? Wens je meer informatie of heb je interesse om een buddy te zijn van een asielzoeker? Neem contact op met Marleen Moaerts via info.sint-truiden@fedasil.be

Word jij onze nieuwe vrijwilliger? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om de kinderen tussen 4 en 12 jaar een ontspannende, leuke woensdag- en/of zaterdagnamiddag te bezorgen.
Tessa is reeds 7 jaar vrijwilliger: ”Werken met asielzoekers verruimt je blik. Je leert veel over andere culturen. Dikwijls ben je als vrijwilliger één van de eerste personen van België waarmee ze contact hebben. De taalbarrière is een enorme uitdaging tijdens het vrijwilligerswerk. Maar de kinderen leren snel Nederlands. Mijn belangrijkste motivatie: ik vind dat deze kinderen, net als Belgische kinderen, ook ontspanning verdienen.”
Ben jij 18 jaar of ouder en organiseer je graag activiteiten voor de kinderen? Aarzel niet om ons een mail te sturen!

Meer info: Marleen Moaerts
info.sint-truiden@fedasil.be of 011 69 75 00