Het is de derde keer dit seizoen dat we tegenover Seraing FC staan. De eerste twee wedstrijden eindigden in een verlies voor onze Kanaries. Maar deze keer spelen we op onze grasmat, en dat kan alles veranderen volgens onze assistent-coach, Sil Rouvrois. “Inderdaad, de eerste twee wedstrijden verloren we in Seraing. Die waren twee uitwedstrijden. Nu spelen we op ons eigen veld en dat kan het verschil maken. Ik denk dat het een wedstrijd is die we moeten winnen.”

Seraing heeft 6 achtereenvolgende wedstrijden verloren en daar kunnen onze Kanaries van profiteren. Maar de druk is hoog voor beide teams die deze overwinning nodig hebben voor de ranking. “Ik denk dat het morgen een heel grote strijd gaat worden. Beide ploegen hebben punten nodig dus voetbaltechnisch gezien zal het misschien niet de leukste wedstrijd worden. Ik ben de laatste tijd meer betrokken met de taak van de stilstaande fases, deze worden morgen mogelijks game-changers. We zullen het zien!”

Eén ding is zeker, de impact van deze wedstrijd dring door in de hoofden van de spelers. “Het was een seizoen met ups en downs voor ons, maar telkens als we met de rug tegen de muur stonden, stonden we op. Denk maar aan de wedstrijd in Cercle of de wedstrijd tegen Antwerp of de wedstrijd tegen Eupen. Ik denk dat we deze momenten moeten onthouden en alles moeten geven op het veld”, besloot de jonge coach.

Helaas zal de wedstrijd deze week opnieuw achter gesloten deuren plaatsvinden. “Ja, het is zeker een domper. Ik denk dat het publiek echt een impact kan maken. Als je Dortmund bekijkt, hadden ze een lager thuiswinpercentage als ze zonder publiek speelden. Dat is een goed voorbeeld. Het publiek heeft ons in de belangrijke wedstrijden gepusht. Maar we moeten het accepteren en verder gaan. Zaterdag zullen we onszelf gewoon 100% geven voor de mensen die thuis zitten te kijken.” Je hebt Sil gehoord. Support from home!

Aftrap om 18.30 op Eleven Sports!