Ook dit jaar neemt het Gallo-Romeins Museum tijdens het weekend van 9 en 10 oktober deel aan de Vlaamse Archeologiedagen. Met een waaier aan activiteiten laten we jong en oud kennismaken met de vele facetten van de archeologische wetenschap.
In gesprek met archeologen
Voor de gelegenheid vatten archeologen post in de permanente tentoonstelling, tussen de collectiestukken die deel uitmaken van hun onderzoek. Hoe verloopt hun onderzoek? Waar zijn ze mee bezig? Dat leggen ze je heel graag en helder uit.
Archeologen van de toekomst
Gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom voor een leuke workshop. Kruip samen in de rol van toekomstige archeologen en help om het vondstmateriaal van een opgraving uit 2521 (!) te ordenen, registreren en analyseren.
Fotozoektocht ‘De Waaier van Ward’
Wil je de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ eens op een speelse manier ontdekken, samen met je kinderen? Geniet dan samen van een superleuke fotozoektocht voor jong en oud(er).
Blitzcursus archeologie
Heb je altijd al willen weten wat nu precies het doel is van de archeologische wetenschap? Volg dan onze blitzcursus archeologie. Daarin geeft een docent-archeoloog een helder beeld van de vele vragen die archeologen trachten te beantwoorden en de technieken die ze hiervoor inzetten.
Achter de schermen
Het Gallo-Romeins Museum heeft een collectie van wel tienduizenden vondsten. Het is een huzarenwerkje om die te bewaren, registreren en documenteren. De coördinator van de wetenschappelijke afdeling van het museum legt graag uit hoe we die klus klaren en gunt je een unieke blik achter de schermen.
Volg de gids
Tot slot staan er in de permanente tentoonstelling ook een aantal gidsen voor je klaar. Ze tonen jou de hoogtepunten van de collectie.
De Archeologiedagen zijn een initiatief van het Forum Vlaamse Archeologie en de Vlaamse provincies.

Deelname aan de activiteiten in het Gallo-Romeins Museum is gratis (blitzcursus archeologie, workshop ‘Archeologen van de toekomst’, begeleid bezoek aan de depotruimtes) of inbegrepen in de toegangsprijs (gesprek met vakspecialisten, gidsen, fotozoektocht ‘De Waaier van Ward)’.

Geïnteresseerden stellen hun programma het best vooraf samen. Voor alle activiteiten is reserveren aangewezen. Dat kan eenvoudig via de website van het museum. Je bent van harte welkom!