Met 2,2 miljoen weergaven is Media Haspengouw van Sint-Truiden de sterkte stijger in Sint-Truiden en de regio Haspengouw. De professionalisering van radio Trudo FM en de verdere uitbouw van de redactie van TruiensNieuws werpen hun vruchten af. “We gaan onze intense samenwerking opdrijven en zullen in 2023 nóg meer nieuws, reportages en muziek over en voor Sint-Truiden en de Haspengouwse regio brengen”, zegt bestuurslid Tom Coppens.

Op de allerlaatste dag van de nieuwjaarsmaand blikte het bestuur van Media Haspengouw terug op het voorbije jaar. Het bedrijf herbergt radiozender Trudo FM en nieuwsmedium TruiensNieuws. De beide actoren in het Limburgse medialandschap vonden elkaar enkele jaren geleden. Radiozender Trudo FM nam de toen broodnodige doorstart met radiopresentator Tom Coppens.

Ook bij TruiensNieuws werd het afgelopen jaar ingezet op meer nieuws uit de regio. “We zijn erg tevreden over deze samenwerking tussen de twee hoofdrolspelers in Sint-Truiden”, reageert bestuurslid en radioverantwoordelijke Tom Coppens. “Media Haspengouw straalt af op de ganse regio. De cijfers bevestigen dat. Met een maandbereik van gemiddeld bijna 310.00 mensen en een totaal weergave van ruim 2,2 miljoen is 2022 een topjaar geworden. We drijven nu onze intense samenwerking nog op. De komende weken en maanden volgen er nieuwe initiatieven waarover ik nog niets kan verklappen. Ons doel is en blijft om voor onze lezers en luisteraars nóg meer nieuws over en goede muziek voor Sint-Truiden en de Haspengouwse regio te brengen”, aldus Coppens.

Enthousiasme

Ook bij Truiens Nieuws klinkt er enthousiasme over de cijfers. “We evolueren naar een nieuw medialandschap”, vult men daar aan. “We zijn op die trein gesprongen en hij bolt goed. Lezers reageren massaal op onze berichtgeving. Met 100.000 unieke lezers zitten we aan de top in Haspengouw. Eén op twee mensen reageren op onze berichtgeving, met ‘likes’ op Facebook en ook door ons nieuws te lezen en te delen. Onze lezers staan erg dicht bij ons en brengen zelf vaak het nieuws tot bij ons. Dat moedigt aan om op de ingeslagen weg verder te gaan.”

Vrijwilligers

Bij zowel radiozender Trudo FM als bij Truiens Nieuws draait alles om vrijwilligers. Radiopresentatoren, nieuwsschrijvers en fotografen zijn dagelijks druk in de weer om nieuws te vergaren en mooie programma’s te brengen. “Ze allemaal opnoemen ga ik nu niet doen, maar zonder onze vrijwilligers met hun inzet van elke dag zouden we zo ver niet staan”, weet Tom Coppens. “Wat ons allemaal engageert is dat we houden van onze stad en ons Haspengouw, en dat we in 2023 verder bouwen aan Media Haspengouw met ook verrassende nieuwe initiatieven.”

Foto © TruiensNieuws