Zomerkampen in “bubbels” en speeltuinen weer open

Algemeen

Het overlegcomité heeft het licht op groen gezet voor zomerkampen en andere jeugdactiviteiten deze zomer, onder strikte voorwaarden. Zo moeten de kampen ingedeeld worden in “contactbubbels” van maximaal 50 leden. Daarnaast mogen speeltuinen weer open vanaf woensdag 27 mei.

Een beslissing over de jeugdkampen en andere zomeractiviteiten heeft lang op zich laten wachten. De jeugdbewegingen hadden al een tijdje een draaiboek klaar. Daarover is druk overlegd met de bevoegde overheden en experts. Het overlegcomité, waarin de verschillende overheden in ons land vertegenwoordigd zijn, heeft nu de knoop doorgehakt en een tijdsschema bekendgemaakt.

Wat is er uit de bus gekomen?
Goed nieuws voor kinderen en hun ouders: de zomerkampen mogen wel degelijk doorgaan, vanaf 1 juli en onder strikte voorwaarden.

  • Zo moet er gewerkt worden met “contactbubbels” van maximaal 50 personen (deelnemers en begeleiders).
  • Die bubbels moeten gescheiden blijven. Als een kamp uit 150 personen bestaat, moeten ze zich dus in 3 bubbels opsplitsen wat betreft eten, slapen en materiaal.
  • Binnen de bubbel gelden de afstandsregels niet. Al vraagt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) wel om het “gezond verstand” te gebruiken en spelletjes waarbij heel nauw contact is, zoals “vleeshoop” of “dikke Bertha”, achterwege te laten.
  • Met mensen buiten de bubbel gelden de afstandsregels wel.
  • Buitenlandse jeugdkampen zijn mogelijk -als de grenzen weer open zijn- tot maximaal 150 kilometer van de Belgische grens, zodat ouders hun kinderen snel kunnen ophalen als dat nodig zou zijn. 

Speeltuinen opnieuw open
Het overlegcomité heeft ook beslist dat lokale overheden buurtspeeltuinen in open lucht opnieuw mogen openen vanaf woensdag 27 mei, op voorwaarde dat de volwassenen die de kinderen begeleiden, de afstandsregels respecteren.

Voor grotere speeltuinen in parken gelden dezelfde regels als bij sportactiviteiten: maximaal 20 kinderen tegelijk en volwassenen moeten afstand houden. Ook de speelpleinwerking kan doorgaan deze zomer. Jeugdhuizen, ontmoetingswerking en jeugd(informatie)centra kunnen hun activiteiten weer opstarten voor contactbubbels van maximaal 50 jongeren.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Het besmettingscijfer daalt van 701 naar 672.

Er zijn in Limburg opnieuw drie mensen met een coronabesmetting overleden en die stierven alle drie stierven  in een rusthuis. In de Limburgse ziekenhuizen zijn er geen nieuwe corona-overlijdens te betreuren. In totaal eiste het coronavirus in Limburg al 929 slachtoffers, 56 procent stierf in een rusthuis. In de Limburgse …

Algemeen
Help mee aan de Vervoerregio Limburg

De Vervoerregio Limburg is op een aantal vlakken uniek in Vlaanderen. In de eerste plaats valt de vervoerregio samen met de grenzen van de provincie. Daarnaast is de vervoerregio met 42 steden en gemeenten ook de grootste vervoerregio van Vlaanderen. De vervoerregio telt ongeveer 871.000 inwoners gespreid over een oppervlakte …

Algemeen
“SOS Patat: red patatjes, eet frietjes”

Met de campagne “SOS Patat : red patatjes, eet frietjes” bundelen Too Good To Go en de belangrijkste partijen in de Belgische aardappelsector hun krachten om te voorkomen dat zo’n 750.000 ton Belgische aardappelen verloren gaan. “Aardappelen zijn de Belgische trots bij uitstek. Helaas wordt de Belgische aardappel en meer …

%d bloggers liken dit: