Kleuterscholen opnieuw open vanaf 2 juni, meer leerlingen op school

Algemeen

Vanaf 2 juni het kleuteronderwijs heropenen en meer leerlingen terug naar school laten gaan in het lager en het secundair onderwijs. Dat zijn Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden overeengekomen na urenlang overleg.

Het gaat om een advies, de Nationale Veiligheidsraad moet nog het licht op groen zetten. Tot nog toe mochten enkel de leerlingen uit het eerste, tweede en zesde leerjaar (deels) weer naar de les, net als het zesde en zevende middelbaar in het secundair. Voor alle anderen geldt afstandsonderwijs. Na de eerste week van de lessen, vandaag dus, zou bekeken worden of dat kon worden uitgebreid met het tweede en het vierde middelbaar. Intussen gingen ook meer en meer stemmen op om de kleuterscholen te heropenen en ervoor te zorgen dat alle leerlingen -hoe beperkt ook- dit schooljaar toch nog naar school zouden kunnen gaan.

Na een lange vergadering hebben minister Weyts en de onderwijsinstanties beslist om op die vragen in te gaan. Zo adviseren ze om

  • Het kleuteronderwijs volledig te heropenen vanaf 2 juni en is
  • Het is de bedoeling om in het lager onderwijs de leerlingen minstens de helft van de onderwijstijd op school te laten doorbrengen. De scholen mogen hierbij zelf kijken hoe ze dat precies invullen.
  • Voor de kleuters zullen geen afstandsregels gelden. In het lager en het secundair onderwijs blijft afstand houden wel de regel.
  • Vanaf 2 juni mogen in het secundair onderwijs de leerlingen van het tweede en vierde jaar de lessen op school hervatten, aldus het advies. De leerlingen komen gedurende maximaal 2 volle dagen of 4 halve dagen per week naar school.
  • Het is de bedoeling om het eerste, derde en vijfde jaar ten minste nog één dag naar school te laten komen.
  • Het buitengewoon onderwijs mag verder opstarten. Ook hier ligt de autonomie bij de scholen om in de mate van het mogelijke en ook gelet op eventuele beperkingen op vlak van leerlingenvervoer keuzes te maken.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
Heers: feestje zonder social distance zet kwaad bloed

Daags nadat de horeca wederom de verplettende boodschap heeft gekregen om verplicht te slikte duiken er plots beelden op van een feest in de gemeente Heers. Het is de zaakvoerder van een traiteur zaak die de zaak aan het licht brengt. “Wraakroepend, terwijl wij alles doen om de veiligheid te …

Algemeen
Geen kind meer naar school met lege boterhammendoos

Vandaag 17 oktober, is het Werelddag van het Verzet Tegen Armoede. En die dag is broodnodig in ons land. Maar liefst 1 op de 5 Belgische kinderen groeit op in armoede. Corona heeft hun situatie alleen maar verergerd. Door Corona steeg het aantal kwetsbare gezinnen in onze gemeente. Philip Pirard, …

Algemeen
Maatregelen van de regering komen niks te vroeg

Vorige dinsdag zijn er voor het eerst meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers die Sciensano.deze morgen meedeelde. Het totale aantal bevestigde gevallen sinds het begin van de epidemie klimt zo boven de 200.000 uit, tot 202.151 zaterdagochtend, een stijging met 10.192. Pikant detail: …